LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Tittarnas starka reaktioner efter förändringen i Nyhetsmorgon

02 jul, 2023 
NYHETSMORGON
Nyhetsmorgon är ett program som många svenskar ser på varje dag. Men nu har en ändring skett – som dock inte uppskattas särskilt mycket av tittarna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jenny Strömstedt om Nyhetsmorgon på lördagarna: ”Då blir man...”Brand logo
Jenny Strömstedt om Nyhetsmorgon på lördagarna: ”Då blir man...”

Nyhetsmorgon är ett av svenska folkets absoluta favoritprogram och varje dag sänds ett fullspäckat program med allt ifrån nyhetssändningar till intervjuer med kändisar eller aktuella personer.

Programmet har blivit så pass populärt att det gjorts om en hel del under årens lopp. När programmet började sändas år 1992 så sändes det bara på vardagar. Senare kom det att expanderas till att även sändas på helger och i höstas kom den senaste ändringen.

Nämligen att Nyhetsmorgon blir två timmar längre varje vardag. Denna ändring var något som gjorde tittarna totalt överlyckliga.

Anders Pihlblad om nya sändningstiderna i Nyhetsmorgon

Några nya ansikten fick vi även se i samband med ändringen. Eller snarare nygamla ansikten. Rania Shemoun Olsson och Thomas Ritter har synts frekvent i olika TV4-program de senaste åren.

Annons

Även programledarna tycker att det är roligt med lite förändring i morgonshowen.

– Nyhetsmorgon ska ju förlängas och det är en jättestor grej. Det kommer bli så bra, det kommer bli så fruktansvärt bra. Det liksom bubblar i oss allihop, sa Anders Pihlblad till Hänt några veckor innan förändringen trädde i kraft.

Och visst blev det fruktansvärt bra. Tittarna har älskat det nya konceptet där programmet håller på så länge som mellan 05:45 till klockan 12:00 på dagarna.

Tittarnas kritik efter ändringen i Nyhetsmorgon

Nu under sommaren har det dock skett en ny förändring. Nämligen att sändningstiderna blivit kortare igen. Nu sänds programmet mellan 06:45-10:05 på vardagarna istället för till 12.00.

”Detta med sommartid/semestertid fattar jag inte. Vi som jobbar börjar inte helt plötsligt 1 timme senare utan vi missar en bra start på dagen. Dom som har semester tror jag att dom flesta inte väljer att kliva upp 06.45 men dom som tittar dom tittar. Jag får välja annat tyvärr några veckor...”, skriver en lojal tittare.

”Undrar dock varför ska Nyhetsmorgon börja senare under sommaren? Vi som jobbar som vanligt vill gärna hinna se nyheter innan jobbet.”, skriver en annan.

”Varför kortare program under sommaren? Det är ju då man har tid att kolla”, instämmer en tredje.

Hänt har sökt TV4 för en kommentar.

FOTO: TV4

Annons