LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tittarnas skarpa kritik mot Let’s dance – efter händelsen

07 maj, 2022 
Lovisa Ström
Let's dance 2022
Let's dance är ett av Sveriges mest folkkära program, men efter förra veckans händelse är det många tittare som ser rött.
Nu kritiserar de programmets regler.
”Under all kritik”, skriver bland annat en tittare.
Annons
Let's dance-juryn – därför är det bättre att vara treBrand logo
Let's dance-juryn – därför är det bättre att vara tre

Den folkkära danstävlingen Let's dance börjar lida mot sitt slut. Under lördagen är det redan dags för semifinal.

I semifinalen står paren Filip Dikmen och Linn Hegdal, Aron Anderson och Jasmine Takács och Marie Mandelmann och Jonathan Näslund - och spänningen är olidlig.

Men årets säsong har väckt starka känslor hos tittarna. Många menar nämligen att programmets regler är orättvisa och kräver nu förändring.

Markus Granseths behövde lämna Let's dance – egna orden efter beskedet

Under förra veckans program var det inga mindre än Filip Dikmen och Markus Granseth som hamnade i duellen. Och de som tittar på Let's dance kan reglerna - respektive par får chansen att visa sin dans igen medan tittarna röstar, och de som har fått minst röster efter duellens slut blir tvungna att lämna tävlingen.

Annons

Markus, som hade hamnat i duellen två gånger tidigare, berättade i programmet att han kände sig förhållandevis lugn.

– Här har vi ju stått innan, jag och Cissi. Vi är ju ganska lugna i den här situationen om jag ska vara helt ärlig, men vi vill ju jättegärna dansa vidare i tävlingen så det är klart man får lite puls, sa han då.

Men Filip kände sig inte alls lika säker.

– Jag är inte lika självsäker, jag är nervös. Jag är jättenervös. Jag vill också dansa vidare för jag har haft jättekul, berättade han.

Och tillslut var resultatet klart. Filip och Linn fick dansa vidare i tävlingen medan Markus och Cecilia Ehrling var tvungna att avsluta sin resa.

– Vi har haft det så roligt och jag vill tacka alla som har röstat. Stort ack för det. Jag menar, jag har klarat tre dueller. Filip och Linn är så värda att gå hela vägen tycker jag, så stor applåd för dem, sa Markus efter beskedet.

Annons

Tittarnas kritik mot reglerna i LD: ”Helt värdelöst”

Men att Filip Dikmen och Linn Hegdal hamnade i duellen, trots att de fått toppoäng två veckor i rad, har väckt starka känslor hos många. Flera tittare menar nämligen på att reglerna i tävlingen är orättvisa, och inte nödvändigtvis gör så att det är de bästa dansarna som går långt.

”När folket ska ge poäng så ger de till den dansaren som är mest känd, inte till den som dansar bäst. Helt värdelöst att låta svenska folket bestämma, det är väl juryn som vet bäst?”, skriver bland annat en person i TV4:s kommentarsfält.

Varför inte införa en regel om att det paret som ligger i topp efter poängsättningen är säkra den veckan och inte kan hamna i duell?”, föreslår en annan.

”Helt OTROLIGT..!! Så här får det inte gå till. Det är ju ingen danstävling..!! Folk röstar på den som är mest folkkär, inte på den som dansar BÄST..!! Under all kritik!!”, skriver en tredje.

FOTO: TV4

Annons