LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tittarnas kritik mot Nyhetsmorgon: ”Hör bara ett summel av röster”

04 jan, 2024 
Nyhetsmorgon är ett mycket uppskattat program på TV4.
Men nu stör sig tittarna enormt på en viss detalj.
”Att de aldrig lär sig att inte prata i mun på varandra det som en hönsgård som vanligt”, skriver en upprörd tittare på sociala medier.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Avslöjar: Kyssen med kollegan – Jag har aldrig med Nyhetsmorgon-profilernaBrand logo
Avslöjar: Kyssen med kollegan – Jag har aldrig med Nyhetsmorgon-profilerna

Nyhetsmorgon har sänts som vanligt under jul, nyårsafton och mellandagarna. Vi har fått se olika programledare ta plats i rutan och senast var det Martin Järborg och Rania Shemoun Olsson.

Men tittarna är inte alls nöjda efter det senaste avsnittet...

Tittarnas hårda kritik mot Nyhetsmorgon: ”Pallar inte”

Några av ämnena i programmet var organdonationer 2023 och ”Dry January” – vad som händer i kroppen under en vit månad. Nyhetsmorgon gästades också av Leif GW Persson som diskuterade de nya lagarna som trätt kraft,

Men ämnena i programmet verkar inte varit det som fastnat hos tittarna. Många kritiserar det faktum att man inte hör programledarna.

”Nope, blir svt idag. Pallar inte med allt mumlande från en viss person när andra pratar”, skriver en person på Nyhetsmorgons Instagram:

Annons

”Att de aldrig lär sig att inte prata i mun på varandra det som en hönsgård som vanligt”, skriver en annan.

”Alltså, kan de inte sluta prata i mun på varandra, vi tittare hör bara ett summel av röster, finns det ingen som läser vad tittarna skriver som kan tala om för de två som jobbar att inte prata när andra pratar”, hälsar en tredje tittare.

Låt GW prata ifred !!!!!”, skriver en fjärde person.

Förändringarna i Nyhetsmorgon – Rania går tillbaka till nyheterna

Under föregående år valde TV4 att pausa många program, däribland Talang, Let's dance och Karl Fredrik på Österlen.

Även aktualitetsprogrammen Efter fem och Nyhetsmorgon påverkades av sparpaketet. Rania Shemoun Olsson kommer sluta på Nyhetsmorgon som programledare och gå tillbaka som nyhetsankare på TV4-Nyheterna.

– Jobbet som nyhetsprogramledare på morgonen är oerhört betydelsefullt och ett tungt uppdrag. Och jag kommer ju fortsätta att vara en del av Nyhetsmorgon fast till största del från nyhetsposition, säger TV4-profilen till Aftonbladet.

Johanna Thulin Bratten, programchef på TV4 bekräftade att omplaceringen beror på att de har ett ”behov av färre programledare”.

– När vi tvingats spara pengar så har vi bland annat sett över programledarnas scheman och arbetstider och kan då konstatera att vi har behov av färre programledare i vår, säger Johanna Thulin Bratten.

FOTO: TV4

Annons