Tittarnas kritik mot förbjudna frågan i Robinson: ”Skrämmande”

Robinson 2019

Stämningen i Robinson på TV4 blir stel när Suzana Dahlhjelm ställer en ”förbjuden fråga” till Mathias Kristoffersson. Nu reagerar tittarna starkt på händelsen.

Trots att årets säsong av Robinson nyligen dragit igång på TV4 har deltagarna redan lyckats skapa starka reaktioner hos tittarna. Dramatiken började på riktigt när Carl Hamilton, 28, satte sin fot på ön. Många människor ansåg att hans beteende i dokusåpan inte var okej.

Snälla TV4 varför ger ni inget svar på alla kommentarer som är mot Carls kränkningar. Men det kanske är ok att göra så mot andra”, skrev en person på TV4:s Facebook-sida.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här!

I måndags lämnade Carl Hamilton tävlingen efter att ha krävt 4500 pund av produktionsbolaget för att vara kvar. När Hänt pratade med Carl efter att avsnittet sänts berättade han att det fanns en anledning till att han ville ha betalt för att fortsätta medverka i programmet.

– Jag valde att åka hem själv, för morgonen efter örådet fick Adnilson psykbryt och hotade mig till livet, berättade Carl Hamilton.

Att detta skulle ha inträffat ville dock inte TV4 bekräfta.

– Vi har gått igenom materialet noggrant och det stämmer inte, sa den exekutiva producenten för Robinson, Joel Bendrik, till Hänt tidigare i veckan.

Stel stämning när förbjudna frågan ställs i Robinson 2019

Nu riktar tittarna ny kritik mot programmet, men denna gång är det en annan deltagare som står i fokus. TV4 har lagt upp ett klipp på när Suzana Dahlhjelm ställer en ”förbjuden fråga” till renskötaren Mathias Kristoffersson.

– Hur många renar har du?, säger Suzana.

– Tillräckligt, svarar Mathias kort.

Stämningen mellan deltagarna blir spänd och i en synk säger Klas Beyer, som satt med under samtalet, att han förstår varför Mathias Kristoffersson inte ville besvara frågan.

– För en norrlänning så känns det ganska uppenbart att man aldrig frågar om hur många renar nån har. Det är ganska privat, säger Klas Beyer.

Mathias Kristoffersson förklarar varför han uppfattade Suzana Dahlhjelms fråga som otrevlig.

– Det är en förbjuden fråga att fråga hur många renar en renskötare har. Det frågar man aldrig. Jag kan ju ställa frågan hur mycket pengar du har på banken, det är en lika jävla oartig fråga, säger han.

Nu reagerar även tittarna på Suzana Dahlhjelms uttalande.

”Ni som inte ser problemet med frågan kan ju lägga ut här ang hur mycket de har i lön, hur mycket skulder de har och hur mycket pengar de har på banken. Skrämmande hur lite kunskap och förståelse det finns för renägare och deras näring”, skriver en person i en kommentar på TV4:s Facebooksida.

”Det tillhör allmänbildning att veta att man inte frågar om hur många renar någon äger”, skriver en annan.

Däremot är det en del tittare som tar Suzana Dahlhjelms parti.

”Sjukt löjligt inte kunna svara på hur många renar man har!”, skriver en person i en kommentar.

LÄS MER: Tittarnas ilska mot TV4 efter avhoppet i Robinson: ”Inte ok”

LÄS MER: Erbjudande: 25% rabatt på svenska kändisarnas favoritmärke Corlin Eyewear

FOTO: TV4