LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Tittarnas kritik mot ändringen i Så mycket bättre – detaljen upprör

22 okt, 2022 
SÅ MYCKET BÄTTRE 2022
Den nya säsongen av Så mycket bättre är igång och efter premiäravsnittet hyllades artisterna rejält på sociala medier.
Men upplägget i programmet faller inte alla tittarna i smaken på samma sätt.
”Upplägget är uselt!”, skriver en tittare.
Annons
Måns Zelmerlöws ärliga ord om Molly Hammar: ”Pissnervös”Brand logo
Måns Zelmerlöws ärliga ord om Molly Hammar: ”Pissnervös”

Att titta på TV4-programmet Så mycket bättre på lördagar under hösten har blivit en riktig tradition för många svenskar. Programmet engagerar något enormt och det verkar som att det går hem hos både den äldre och yngre publiken.

Som vanligt spelas programmet in på Grå Gåsen i Burgsvik på södra Gotland. Det här året får vi se både nykomlingar och veteraner i form av Darin, Olle Jönsson, Anne-Lie Rydé, Molly Hammar, Daniela Rathana, John Engelbert, Måns Zelmerlöw, Nordman med Mats Wester och Håkan Hemlin, Anna Ternheim, Albin Lee Meldau, Maja Francis och Norlie & KKV.

Förändringen i Så mycket bättre – efter kritiken

Inför årets säsong av Så mycket bättre har TV4 tagit åt sig av den kritiken de fick förra året. Kritiken handlade då om att det var så mycket tårar och gråt i säsongen och den enda som i princip inte grät var Casper Janebrink, 52.

Annons

Detta är något som TV4 haft i åtanke den här säsongen och därmed har man försökt göra avsnitten lite mer lustfyllda.

– Det är en säsong som om man jämför med tidigare, känns ganska lustfylld, lättsam. Inte lika mycket tårar. Förra året blev det ju väldigt mycket, så vi har försökt skruva åt det och hamna lite mer i dur än i moll, och jag tror vi har lyckats. Men känslorna finns där, tårarna kommer komma, säger programmets producent Martin Nygren till Expressen.

Tittarnas kritik mot konceptet i Så mycket bättre

För några år sedan gjordes däremot en annan förändring. När Så mycket bättre drog igång för 12 år sedan hade alla artister en varsin dag där de tolkades av de andra artisterna. Detta togs däremot bort för några år sedan och enligt Martin Nygren finns det inga planer på att ta tillbaka konceptet.

– Vi känner väl inget jättebehov av att skruva på saker igen. Vi tycker det fungerar bra, artisterna gillar det, att inte behöva vara där tio dagar och så, säger han till Expressen.

Annons

Produktionen tycker med andra ord att upplägget är bra – men tittarna tänker helt tvärtom. På TV4:s Facebooksida är det nu flera tittare som uttrycker sin ilska mot upplägget.

”Längtar.. Det är väl att ta i, jag vet vem 7 av de 12 är. De som faller mig på läppen är ju Måns och Darin, Albin lite också. Olle tror jag är rolig, sen vete katten.. Jag har inte börjat se än, det blir nog bra, men upplägget är uselt! Damma av det tidigare, där alla hade sin egen dag, det gav nåt! Lyssna på oss tittare, det är vi som ger er jobb, det ska ni banne mig vara rädd om!”, skriver en person.

”Varför gör tv4 om programmet? Det var bättre innan, nu byter dom av varandra hela tiden, det är så dumt”, skriver en annan.

”Håller med, det är urdumt! Som det var tidigare, när varje person hade sin dag, då kunde man lära känna dem bättre, särskilt de man inte kände till.”, skriver en tredje.

FOTO: TV4

Annons