Tittarnas kritik efter inslaget med Leif GW i Nyhetsmorgon

Leif GW Persson

I onsdags var det återigen dags för Leif GW Persson att gästa Nyhetsmorgon.
Nu riktar TV4-tittarna skarp kritik mot inslaget med den folkkära kriminologen.
– Det är så oförskämt, skriver en person i en kommentar.
503 Service Unavailable

TV4-profilen Leif GW Persson, 75, har en lång karriär bakom sig. Han har genom åren synts i flera olika program, bland annat Efterlyst, Veckans brott och Brottsjournalen. Det sistnämnda har han jobbat med sedan 2018, tillsammans med programledaren Jenny Strömstedt, 47. I mars meddelade Leif att den senaste säsongen av Brottsjournalen blev hans sista.

– Jag har sagt tidigt att efter den här säsongen tänker jag sluta med det här. Jag är för gammal och orkar inte hålla på, sa den folkkära kriminologen till Aftonbladet då.

Leif försvinner dock inte från rutan helt och hållet utan kommer fortfarande att synas i Nyhetsmorgon med jämna mellanrum.

Leif GW:s stora livsförändring

På grund av coronapandemin kan Leif GW Persson dock inte medverka som vanligt i morgonshowen. Sedan ett par månader tillbaka gästar han Nyhetsmorgon via länk, detta efter att ha fått strikta direktiv från sin familj samt diskuterat frågan med TV4:s ledning.

– Min omhändertagande omgivning har sagt åt mig att jag inte ska träffa någon och nu sitter jag här, för det är den jag ska skyddas ifrån tydligen, har Leif tidigare sagt i Nyhetsmorgon.

Sedan juni är Leif bosatt på sitt landställe där han kommet att stanna en tid framöver. När han kommer att vara med i studion igen är ännu oklart.

Kritik efter inslaget med Leif GW

I onsdags var det återigen dags för Leif GW Persson att gästa Nyhetsmorgon. TV4-tittarna älskar att se kriminologen i rutan, men efter det senaste inslaget är det tydligt att många människor är missnöjda.

Det är dock inte Leifs insats som är föremål för kritiken, utan det faktum att han inte fick tillräckligt med tid i rutan.

”Under all kritik att avbryta GW för reklam, då skulle man endast haft ett ämne, både vi och han kommer nog att tröttna på att det är så bråttom alltid!”, skriver en person i en kommentar på Nyhetsmorgons Facebook-sida.

”Håller med, det är så oförskämt mot GW och mot oss lyssnare”, skriver en annan.

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

TV4:s svar till missnöjda tittarna

Efter att flera tittare riktat kritik mot Nyhetsmorgon väljer TV4 nu att besvara dem i kommentarsfältet till inlägget.

”Nyhetsmorgon har en del regler och tider som måste följas och ibland innebär det tyvärr, speciellt när det gäller direktsända program, att vi behöver gå till reklam innan personerna i rutan har talat klart”, skriver TV4 i en kommentar.

FOTO: TV4, Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!