LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tittarnas ilska efter Jenny Alversjös kram: ”Inte bett om ursäkt”

29 feb, 2024 
Hedvig Tärnholm
Jenny Alversjö
Jenny Alversjö och TV4 är i blåsväder efter intervjun med Stina Wollter i Nyhetsmorgon.
Nu väcks många reaktioner efter händelsen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Klädskaparen Lars Wallin och Jenny Alversjö delar sina bästa modetipsBrand logo
Klädskaparen Lars Wallin och Jenny Alversjö delar sina bästa modetips

Den karismatiska programledaren Jenny Alversjö är en av de populära profilerna i Nyhetsmorgon. Programledaren får ofta ta emot beröm för sin professionalism och följarna på hennes egna Instagramkonto överöser ofta Jenny med positiva kommentarer.

Nu har den populära programledaren och TV4 fått ta emot hård kritik för vad som hände i morgonsoffan nyligen, rapporterar Svensk Damtidning.

TV4 och Jenny Alversjö kritiserade efter intervju

Stina Wollter gästade nyligen programmet för att berätta om sin nya låt. När hon klev in i studion kramade Jenny om Stina innan de slog sig ned i morgonsoffan för att påbörja intervjun.

Stina Wollter hamnade nyligen själv i blåsväder efter att ha uttalat sig om Israels pågående krigsföring i Gaza. Stina har på sina sociala medier bland annat uttryckt att ”israeler systematiskt tagit organ och hud från dödade palestinier”

Hennes uttalanden ledde till en hatstorm där hon bland annat anklagades för antisemitism. Det gick så pass långt att Stina knappt vågade kliva utanför dörren under en period.

Annons

– Jag blev skygg. Jag kunde inte gå ut. Min make Micke följde med mig. Jag blev rädd för att bli påhoppad på stan, berättar Stina i Nyhetsmorgon.

”Journalistiskt haveri”

Tittare har vädrat sin ilska mot TV4 och Jenny Alversjö efter att morgonprogrammet lät Stina Wollter redogöra för personliga erfarenheter post-kontroversen om antisemitiska inlägg.

Tittarkritiken kallar situationen för ”journalistiskt haveri”, medan kanalen själva har svarat genom att radera kritiska kommentarer på Instagram.

”Det som föranledde det Wollter benämner som mental svacka utgjordes alltså av att hon själv torgförde grova antisemitiska konspirationsteorier. Här legitimerar TV4 dessa inlagor genom att oemotsagt låta henne framstå som martyr. Ett sådant journalistiskt haveri kan inte uppstå spontant. Den enda tänkbara förklaringen är sympatier i sak”, skriver en följare.

”Stina Wollter påstår i TV4 nyhetsmorgon att hon har varit rädd för att folk ska hoppa på henne, att hon känt sig hotad & inte vågat gå ut efter att hon spridit dagligen antisemitism. Give me a break. Hon är nutidens förintelseförnekare som fortfarande inte bett om ursäkt”, uttrycker en annan.

FOTO: TV4

Annons