LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tittarna vansinniga – rasar mot Sofia Wistam: "Riktigt äckligt"

08 okt, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
"Sexism", "kroppshets" och "äckligt". Så recenserar tittarna Kanal 5:s nya skandalsåpa "Temptation island" – samtidigt som de också riktar skarp kritik mot programledaren Sofia Wistam. – Det var nödvändigt för mig att göra programmet, säger hon till Hänt.
Annons

Det är dags för den andra veckan av tv-programmet “Temptation island” på Kanal 5, där fyra par frestas att vara otrogna när de placeras med massa singlar på en paradisö. Men hittills har det inte varit i själva serien som det största dramat utspelat sig, utan det är på Instagram det hänt grejer. Sofia Wistam, 50, som leder programmet har nämligen fått skarp kritik i sitt kommentarsfält av tittarna.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Många menar att tv-profilen, som till vardags leder det gripande hjälpprogrammet “Sofias änglar” i kanalen, har sålt ut sin trovärdighet till sexsåpan.

“Riktigt äckligt program. Att du som är en så bra person ställer upp som programledare för detta är bara…”, skriver en följare.

“Så tråkigt att du tog detta jobb. Din trovärdighet i ‘Sofias änglar’ blir lite naggad i kanten. Ledsamt”, skriver en annan.

“Från Sofias änglar till sexism och kroppshets, det var oväntat”, skriver en tredje.

“Fattar inte att du överhuvdtaget vill synas i dessa sammanhang?!!”, skriver en fjärde.

Annons

Sofia Wistam berättade för Hänt, före premiären att hon ville ställa upp som programledare för “Temptation island”, eftersom hon tycker att det är för tungt känslomässigt att enbart leda “Sofias änglar”.

– “Temptation island” var nödvändigt för mig att spela in för att få ett andetag av någonting annat, så att det inte bara blir tårar och tuffa känslor som i “Sofias änglar”. Det var väldigt viktigt för mig att få göra någonting annat också och jag känner att jag kan bidra med min livserfarenhet här, säger hon till Hänt och fortsätter:

– “Sofias änglar” är mitt liv, jag brinner för det, för det programmet är så viktigt och vi hjälper verkligen folk. Men jag gråter mycket på jobbet. Alla familjer som har varit med i “Sofias änglar” sitter i en del av mitt hjärta. Det fastnar i kroppen.

Programledaren slår också tillbaka mot kritiken mot att “Temptation island” enbart skulle vara en “sexsåpa” med “kroppshets”.

Annons

– Det är inte som “Paradise hotel”. Det är såklart unga, snygga människor i bikini på en strand, men deltagarna har inte åkt dit för att ligga i tv. Det handlar om par som är jättekära och trygga i sina förhållanden. De har åkt dit för att vara med om ett äventyr, säger hon och fortsätter:

– Det är såklart lätt att tänka “oj, vilka stereotyper”, eftersom det är tränade killar och tuttlisor, men de är alla jättefina. De är verkligen inte bimbos.

“Temptation island” sänds 21.00 ikväll, söndag, på Kanal 5.

Foto: IBL, Kanal 5

Annons