TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Tittarna vädjar om ändring efter upptäckten i Nyhetsmorgon

16 jul, 2020 
Nyhetsmorgon på TV4
Under onsdagens direktsändning av Nyhetsmorgon gjorde flera TV4-tittare samma upptäckt.
Nu hoppas de att kanalen gör en ändring i programmet.
– Det blir jobbigt att se, skriver en person i en kommentar.
Annons
Allt om Soraya LavasaniBrand logo
Allt om Soraya Lavasani

Varje morgon bjuds TV4-tittarna på ett nytt avsnitt av Nyhetsmorgon. Vem eller vilka som är programledare varierar och den senaste tiden har flera personer i originaluppsättningen bytts ut. Tidigare i år avslutade Jesper Börjesson, 49, sin anställning på kanalen och strax därefter försvann även hans parhäst Soraya Lavasani, 38, för att gå på mammaledighet.

Tidigare i juli gjorde Maria Forsblom, 33, sin sista sändning på en lång tid. Hon är tillbaka först senare i augusti, efter sex veckors semester. I söndags var det Jenny Alversjös, 46, tur att ta farväl av TV4-tittarna. I ett inlägg på Instagram avslöjar Jenny att hon ska bege sig söderut för att njuta av en välförtjänt ledighet.

Därför försvinner Sebastian von Sivers

En person som har hoppat in och ersatt profilerna i Nyhetsmorgon den senaste tiden är Sebastian von Sivers Haage, 33. Han är ett välbekant ansikte för tittarna då han vid flera tidigare tillfällen agerat programledare i morgonshowen.

Annons

Sebastians insats i Nyhetsmorgon blev inte långvarig den här gången. Redan efter ett par veckor meddelade han att han inte kommer synas i rutan framöver.

– Det har varit otroligt roligt att hoppa in som programledare för Nyhetsmorgon. Nu tar jag snart semester och laddar inför Efter fem som drar igång i augusti, sa han under sin sista sändning i tidigare i juli.

Kritik mot TV4 efter upptäckten

I onsdags var det Rania Shemoun Olsson, 45, och Johan Macéus, 46, tur att styra skutan i morgonshowen. Denna duo är ny för tittarna men det verkar som att de flesta uppskattar att se dem i programmet.

Det är dock inte bara positiva kommenterar som trillar in i sociala medier efter onsdagens Nyhetsmorgon. Flera personer har nämligen reagerat på att den före detta friidrottaren Michel Torneus, som var en av gästerna, fick väldigt lite tv-tid. I kommentarsfältet till ett inläggNyhetsmorgons Instagram-konto väller kritiken in.

Annons

”En sån fin och sympatisk kille som blev avbruten?? Jag förstår mig inte på er tv4….ge lite mer tid när Ni för en gångs skull har en intressant gäst?”, skriver en person.

”Håller med dig, allt som oftast avbryts inslag på det heliga reklamens altare”, hälsar en annan.

Vädjar om ändring i Nyhetsmorgon

Flera personer anser att TV4 bör sända nyheterna varje timme istället för två gånger i timmen, för att gästerna i Nyhetsmorgon ska få mer utrymme.

”En gång i timmen borde räcka med nyheterna! Det blir jobbigt att se hela programmet Alla avbrott för nyheter och reklam gör att man tröttnar!”, hälsar en TV4-tittare.

”Jag håller med, en gång i timmen räcker”, skriver en annan.

FOTO: TV4

Annons