TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Därför försvinner Sebastian Von Sivers från Nyhetsmorgon

10 jul, 2020 
AvLovisa Ström
Sebastian Von Sivers
För några dagar sedan kunde man till tittarnas stora glädje se Sebastian Von Sivers Haage i Nyhetsmorgon igen.
Men glädjen skulle inte bli långvarig.
Nu berättar han varför han lämnar programmet igen.
Annons
Sebastian von SiversBrand logo
Sebastian von Sivers

Det var i början av 2018 som Peter Jihde, 49, slutade som programledare för Nyhetsmorgon. Rykten kring vem som skulle ta över den eftertraktade positionen började cirkulera och strax därefter stod det klart att kändissonen Sebastian Von Sivers Haage, 33, var den som skulle kliva in.

Många blev chockade av beskedet och inte minst hans mamma, Malou efter tio-profilen Malou Von Sivers, 67, som han hade hållit det hemligt för. Malou berättade att hon blev alldeles rörd av beskedet och önskade honom all lycka till.

Men när tittarna precis hade börjat vänja sig vid den nya programledaren försvann han plötsligt ur bild. Nu händer samma sak igen.

Sebastian och Malou Von Sivers
Sebastian Von Sivers Haage tillsammans med mamman Malou.

Sebastians mystiska försvinnande

Lika fort som Sebastian Von Sivers Haage kom in var han borta igen, och tittarna lämnades undrandes vad som egentligen hade hänt med programledaren. Frågor om varför han var borta började strömma in och TV4 svarade tillsist med att han helt enkelt skulle gå vidare med andra uppdrag på kanalen. Istället skulle Jesper Börjesson, 49, och Soraya Lavasani, 38, ta över hans plats.

Annons

Men kanalen kunde inte berätta exakt vad de andra uppdragen skulle vara, vilket gjorde det hela ännu mer mystiskt. Nu i efterhand har det dock kommit fram att hans nya uppgift då var att vara med och ta fram TV4:s satsning Efter fem, som leds av  Tilde De Paula Eby, 47. Han hade därför inte tid att programleda lika mycket som tidigare.

Sebastian Von SIvers Haage
Sebastian Von Sivers Haage 2019

I samband med Sebastians försvinnande avslöjade kanalens presstalesperson Liv Sander att det inte var omöjligt att man skulle få se Sebastian i programmet igen. Han var nämligen en stående vikarie för de ordinarie programledarna i det älskade morgonprogrammet. Och mycket riktigt. Häromdagen var han tillbaka i morgonsoffan.

Därför försvinner han igen

För några dagar sedan kunde man, till tittarnas stora glädje, se Sebastians välbekanta ansikte i Nyhetsmorgon igen, men glädjen skulle inte bli långvarig. Nu har han nämligen bara en morgon kvar i programmet innan han försvinner igen.

Annons

– Det har varit otroligt roligt att hoppa in som programledare för Nyhetsmorgon, säger han.

Han fortsätter med att berätta varför det är dags för honom att gå.

– Nu tar jag snart semester och laddar inför Efter fem som drar igång i augusti.

Programledaren ska alltså ta en paus för att få njuta av den svenska sommaren innan han kliver in i TV4-huset igen, denna gång för att jobba med aktualitetsprogrammet Efter fem som drar igång den 10 augusti efter sommaruppehållet.

FOTO: Robin Lorentz-Allard/Aftonbladet/TT, TV4 play

Annons