TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Tittarna rasar mot Schyffert efter sveket i SVT: ”Förbannad”

22 dec, 2017 
AvOla Brising
Han svek löftet till sonen, klarade inte av att döda grisarna, men blev ändå inte vegetarian. Tittarna skriker ut sitt förakt mot programledaren på Twitter och Instagram.
Annons

Igår kväll sändes det sista avsnittet av ”Köttets lustar” på SVT och som Hänt tidigare rapporterat svek programledaren Henrik Schyffert, 49, löftet han hade gett sin son Limpan. Henrik klarade varken av att sluta äta kött eller att själv döda de två små söta grisarna Vickan och Madde. Dessutom fick tittarna i slutet av programmet veta att Vickan och Madde ändå hade slaktats för att bli julskinka. Och reaktionerna på sociala medier lät inte vänta på sig. Framför allt på Twitter var det många som snart visade sitt förakt för Henrik. En person skriver:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Henrik Schyffert! Det där var ett fett coward move! Du kan väl inte äta kakan (grisen) och sen behålla den? Riktigt besviken faktiskt”

En annan ryter:

”Så jävla dåligt slut! FUSK! Jag vill ha mina licenspengar tillbaka!! PS! Ugnen är rengjord!!”

En tredje förklarar:

”Illa Schyffert Riktigt illa. Du har inte bidragit med ett skit för vare sig djuren eller miljön. Du fick bara vara Kul kille på TV.”

Annons

Ytterligare en tittar beskriver sin besvikelse:

”Vilket fruktansvärt antiklimax i . Är kontentan att vi ska fortsätta döda grisar – men bara de vi inte har en personlig relation till? Med den logiken kan vi väl mörda varandras husdjur och mumsa i oss? Väldigt klimatsmart!”

Föraktet glöder även i kommentaren:

”Henrik Schyffert. Vilken sopa. Håller inte löftet till sitt barn om att bli vegetarian om han inte hade mage att döda själv i slutet av serien. Försakar hela programidén med brutal egoism när det kommer till kritan. Uselt.”

Och en del personer är arga därför att man inte säger rakt ut vad som hände med Vickan och Madde:

”Förbannad att SVT inte rakt ut skrev att Victoria och Madeleine blev dödade, utan lite fint klädde in det i kulturella jultraditioner. Hade kunnat köpa det om Schyffert varit med under slakten. Men istället gjorde slaktaren jobbet. Precis som med ekoköttet.”

Annons

Djurrättsaliansen beskriver vad många veganer och vegetarianer kände då de såg programmet i ett inlägg på Instagram:

Själv försöker Henrik på Twitter rättfärdiga sitt handlande med kommentaren:

”Om alla på jorden vill: • Äta samma mix av nöt, fläsk och fågel som idag. • Inte överskrida klimatmålet på 2 grader. • Att djur ska vara frigående. Då kan vi äta runt 75 gram kött, per person, och dag. Enl. forskning vid Chalmers universitet.”

Foto: SVT

 

 

Annons