Tittarilska efter Philip Albinssons svek mot Helena Hedqvist i Farmen

Philip & Helena Farmen

I onsdagens avsnitt av Farmen tar Philip Albinsson ett beslut som gör Helena Hedqvist väldigt besviken.
Nu rasar tittarna efter det stora sveket.
Taskigt”, skriver en person.

Den här veckan är det storbonden Philip Albinsson som styr och ställer på Farmen, och som alltid kommer det väldigt tuffa beslut med den titeln. Under onsdagens avsnitt av programmet var det dags för honom att välja vilka två han ville utse till att bli gårdskämpar, och någon som blev väldigt besviken över hans val var Helena Hedqvist.

Då Helena och Philip har spenderat en hel del tid med varandra på Torpet kände hon nämligen att det skulle vara ett stort svek om han valde henne. Men till allas stora förvåning blev det trots allt Helena som tillslut stod mot Daniel Tholén i gårdskampen.

– Vi hade liksom 23 dagar ihop och jag skulle aldrig ha svikit dig i den här tävlingen. Jag hade liksom kunnat skydda dig hela vägen till final. För mig finns det bara så himla mer val som du hade kunnat göra som hade varit lika strategiskt starka. Det gör ont i hjärtat bara, sa Helena till Philip efter att han hade berättat om sitt val.

Men det var inte bara Helena som reagerade över beslutet.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Tittarkritiken efter det stora sveket

Nu är det nämligen en hel del tittare som uttrycker sin besvikelse över Philips val. Det är i kommentarsfältet på Farmens Instagram som de skriver om sina känslor.

LÄS MER: Farmen-Helena avslöjar kärlekslyckan – gifter sig efter mörka tiden

”Sååå himla taskigt gjort mot Helena som han grät ut hos på torpet. Där försvann godheten”, skriver en tittare.

”Förstår att Helena blev sjukt besviken efter det valet”, skriver en annan.

”Det var ett dumt val. Oavsett tävling eller inte så var han otroligt elak mot Helena”, skriver en tredje.

Men flera försvarar även Philip för hans val och trycker på att det faktiskt är en tävling.

”Han högg Helena i ryggen...men som talesättet säger..man står sig själv närmast...och...det ÄR en tävling”, påminner en kvinna de andra om.

Philips ord om händelsen

Philip själv är medveten om att valet kan uppfattas som ett svek men berättar för Hänt att hans val grundade sig i flera faktorer. Dels så ville han göra något som ingen förväntade sig av honom, då flera hade inställningen att han inte var den som spelade spelet, men utöver det var det också flera taktiska anledningar som spelade in.

”Att jag valde Helena var ett taktiskt val då hon är stark i spelet men sen hade hon heller ingen amulett, och jag visste att den som kommer tillbaka skulle få ta del av de amuletter som de som förlorar hade”, förklarar han.

Dessutom berättar han att Helena inte var den som stod honom närmast på gården, trots att han såklart gillade henne väldigt mycket.

”Förstår att det kändes som ett svek. Vi spenderade lång tid tillsammans på torpet! Men värmlänningar behöver inte spela spelet tillsammans för det. Jag var närmre andra där inne rent spelmässigt”, skriver han.

LÄS OCKSÅ: Sanningen om Daniel Tholéns tårar i Farmen – relationen med sönerna

LÄS OCKSÅ: Här avslöjar TV4 vinnaren i Farmen 2021

Senaste nytt