LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tina Nordström vägrar smaka maten i tv – nu avslöjar hon varför

18 okt, 2023 
Tina Nordström
Tina Nordström är programledare för Hela Sverige bakar.
Trots att hon dagligen blir presenterad nybakade härligheter vägrar hon äta deltagarnas mat.
I en intervju avslöjar TV4-profilen anledningen till detta.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hur smakar Hela Sverige bakar-Johan Östlings chokladbollar egentligen?Brand logo
Hur smakar Hela Sverige bakar-Johan Östlings chokladbollar egentligen?

Äntligen är Hela Sverige bakar tillbaka med en ny säsong på TV4! I programmet får vi följa tio bakentusiaster som ska göra upp om den åtråvärda titeln Sveriges hemmabagare 2023.

Juryn består som vanligt av den prisbelönta mästerbagaren Johan Sörberg, 55, och konditorn Elisabeth Johansson, 58, och programledare är Tina Nordström, 50, samt skådespelaren Johan Östling, 50.

Men samtliga ovannämnda äter inte bakverken som serveras i programmet. Nu avslöjar nämligen självaste Mat-Tina att hon faktiskt aldrig testar deltagarnas skapelser.

Därför äter Tina Nordström inte bakverken i Hela Sverige bakar

Det är i en ny intervju med Expressen som Tina Nordström berättar om beslutet.

– Socker gör mig trött. Jag har aldrig ätit kakor och sånt. Jag är uppväxt med föräldrar som hade värdshus och varje dag efter skolan hoppade jag in i kallis, kallskänken, satte mig på bänken där hos Kerstin som är kallskänka och då frågade hon om jag ville ha en pralin. Jag sa alltid nej, säger hon och fortsätter:

Annons

– Jag har alltid haft allting runtomkring mig, så det där med kakor... det har aldrig varit något speciellt.

Tina förklarar dock att hon vid ett tillfälle tryckte hela fem mazariner på väg hem från en inspelningen, men i övrigt står hon alltså över smaktestet under inspelningarna.

Hela Sverige bakar 2023 spelas in på annan plats: ”Enklaste flytten”

Mycket är precis som vanligt i den här säsongen av Hela Sverige bakar men något som har ändrats är inspelningsplatsen. Tidigare har vi fått se deltagarna baka på Taxinge slott men i år håller de till vid Ulriksdals slott i Solna, strax utanför Stockholm.

Anledningen till flytten är att den nya säsongen har ett kungligt tema, som en hyllning till att kungen firar 50 år på tronen och att det är 500 år sedan Gustav Vasa valdes till Sveriges kung.

När Tina Nordström gästade Lotta Bromé nyligen delade hon med sig av sina tankar och känslor över att inte längre spela in Hela Sverige bakar på Taxinge slott.

– Det är precis som att Ulriksdals slott har väntat på oss, för att det har nog varit den enklaste flytten, säger hon i radioprogrammet.

FOTO: TV4

Annons