LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tina Nordström bryter upp helt – sanningen bakom flytten: ”Det var dags”

28 sep, 2023 
Tina Nordström
Tina Nordström och Hela Sverige bakar är äntligen tillbaka!
Den här säsongen kommer bli historisk då programmet för första gången någonsin har en ny inspelningsplats.
Nu berättar Tina om flytten och den nya platsen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Johan Östling om att ta över som programledare för Hela Sverige bakar: ”Kastas ut”Brand logo
Johan Östling om att ta över som programledare för Hela Sverige bakar: ”Kastas ut”

Ett av TV4:s stora succéprogram är äntligen tillbaka med en sprillans ny säsong – nämligen Hela Sverige bakar. Förra årets vinnare blev amatörbagaren Sophie Dalbäck, men nu är det dags för en ny vinnare att koras.

I vanlig ordning programleds Hela Sverige bakar av folkkära Tina Nordström och skådespelaren Johan Östling. Juryn består av prisbelönta mästerbagaren Johan Sörberg och konditorn Elisabeth Johansson.

Men däremot finns det faktiskt en historisk ändring i den nya säsongen.

Historiska ändringen i Hela Sverige bakar 2023: ”Vi firar”

Det är nämligen så att programmet har en ny inspelningsplats, för första gången någonsin! Det utspelar sig inte längre på Taxinge slott som vi är vana vid, utan nu mera är inspelningarna flyttade till ett kungligt slott. Närmare bestämt Ulriksdals slott i Solna utanför Stockholm.

Annons

Den kommande säsongen har dessutom ett kungligt tema som en hyllning till att kungen firar 50 år på tronen och att det är 500 år sedan Gustav Vasa valdes till Sveriges kung.

När Hänt når programledaren Johan ger han sin syn på flytten.

”Vi firar kungligt! Många kungligheter har bott på Ulriksdals slott. Dessutom är det fem hundra år sedan Gustav Vasa kröntes och femtio år sedan vår nuvarande kund klev upp på tronen. Hela denna säsong inramas med kungligheter.”, skriver han i ett meddelande.

Tina Nordströms egna ord om ändringen i Hela Sverige bakar 2023: ”Varit många diskussioner”

När Tina gästar Lotta Bromé på Mix Megapol berättar även hon vidare om den nya säsongen.

– Vad är det som är så härligt med att baka?, frågar Lotta.

Annons

– Hela kostymen av Hela Sverige bakar. Det är ju tältet, det är rosa, fluffigt, socker och vackra saker. Skulle Östling komma in med en rosett på huvudet skulle jag säga ”åh det klär dig”. Allting är tillåtet på något sätt, och det är något som går rätt in i våra hjärtan, förklarar Tina.

Hon går därefter in på flytten.

– Det är precis som att Ulriksdals slott har väntat på oss, för att det har nog varit den enklaste flytten. Det är lätt för mig att säga som programledare, jag förstår ju att det har varit många diskussioner innan, men en sån vacker plats!, säger hon och fortsätter:

– Tältet har ju kommit ner lite, i Taxinge var vi rätt så högt upp. Men i ju med att vi fått ner tältet lite så är det en helt annan utsikt, det vackra slottet där bak som syns hela tiden. Jag är förälskad i den platsen!

FOTO: TV4Play

Annons