ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Tina Leijonbergs insikt efter separationen med Johnny: ”Ensamhetsbehov”

24 nov, 2023 
AvOla Lagerström
tina
Tina Leijonberg njuter av sin nyfunna frihet.
– Jag har massor av killar, just nu gör jag precis vad fan jag vill. Jag skiter fullständigt i vad folk tycker.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så lever Tre Kronor skådespelaren Ing-Marie Carlsson idagBrand logo
Så lever Tre Kronor skådespelaren Ing-Marie Carlsson idag

Hänt Möter Tina Leijonberg! För tillfället är hon arbetslös och nybliven särbo... Nu sätter skådespelerskan ord på livet.

Därför lever Tina och Johnny som särbos: ”Vad ska man säga..”

Stopp ett tag, Tina! Hur mås det?

– Det är fint, förutom de två a-na: allergisk och arbetslös.

Vad är värst?

– Det är nog att vara arbetslös. Det andra kan man ju fixa. Jag överlever väl, men det är tufft att gå ut. Ögonen rinner och jag är snuvig. Idag ska jag tvinga mig ut – för jag måste köpa en behå och dammsugare.

Nyligen gick du och din kille Jonny igenom en förändring i relationen. Ni gick från sambor till särbor! Vad föranledde beslutet?

– Ja, vad fan ska man säga… Först flyttade Theo, min son, hemifrån. Sedan hade vi snackat om det. Krister Henriksson och Cecilia Nilsson bor på olika håll. Även Sissela Kyle och den där psykologen som hon är ihop med. De är också särbor. Jag har träffat Cecilia och pratat om det här. ”Det är jättebra”, säger hon. Som sambor får man liksom aldrig vara ifred och jag har ett väldigt stort ensamhetsbehov.

Annons

Du bor numera i Årsta medan Jonny slagit ner sina bopålar i Johanneshov. Har du sett några kändisar i dina nya faggor?

– Nej, av någon jävla anledning så bor alla kändisar där vi bodde tidigare – i Hägersten. Om man kollar på hitta.se så bor alla kändisar däromkring, i Midsommarkransen och Aspudden.

Men i Årsta är det kändisfritt?

– Ja, det är väl bara jag – och så bor säkert älsklingen Kajsa Ernst här. Det finns säkert flera, men jag har inte sett några.

Hur kändes det att vakna upp första morgonen – i nya lyan?

– Jag tyckte det var jätteskönt! Jag hade drömt hela natten om var saker och ting skulle stå… Det här är en sådan fantastisk lägenhet, den är så bra planerad. Jag har stort sovrum, stort vardagsrum, stort köket. Nu låter det som den är 412 kvadrat, men det är den inte. Den är 50.

Vad ser du från balkongen?

– Ett trähus. När jag flyttade in trodde jag att det var ett kontorshus. En dag, när jag städade, sjöng jag högt för mig själv med fönstret vidöppet. Jag sjöng så in i helvete! Plötsligt såg jag två personer i trähuset som hängde ut från sina fönster och gjorde tummen upp. För en gång skull hade man publik, (skratt).

Annons

Det här är Tina leijonberg

Namn: Tina Leijonberg.

Ålder: 61.

Stjärntecken: Vattuman.

Familj: Särbon Jonny Wemmenstedt, 47, sonen Theo, 25.

Bor: Tvårumslägenhet i Årsta söder om Stockholm.

Det bästa med mig är att jag är: Intresserad av människor. Framföra allt äldre människor.

Det sämsta med mig är att jag är: Alltför rak. Många brudar i min bransch är konflikträdda. Det är inte jag. Det har nog lett till att jag förlorat ett och annat jobb. På det sättet är vår bransch smutsig, man ska liksom lägga sig på rygg och aldrig säga ifrån när något är fel.

Hen ser jag upp till: Benjamin Ingrosso. Jag älskar den pojken, han är verkligen en naturbegåvning! En gång i tiden spelade jag hans mamma på Göta Lejon. Benjamin var ”Sune”, jag var hans mamma.

Innan jag fyller 65 vill jag gärna: Åka tillbaka till Thailand och Hawaii. Och så vill jag se Australien! Just nu går det inte – för jag har inga pengar.

Reaktionerna om särbolivet: ”Det vill jag också!”

Finns det något med särbolivet som är pest och pina?

– Ja, det är väl att man nästan aldrig träffas.

Vad har du fått för reaktioner från vänner och bekanta – när det gäller särbobeslutet?

– Varenda en säger spontant: ”Åh, vad härligt, det vill jag också!”

Du och Jonny har varit ihop i 21 år. Vilket årtal har ni haft mest lattjo-lajban?

– Det är jättesvårt att säga, men de första åren var jättebra, liksom. Sedan har det varit till och från. Så är det i förhållanden. Ibland är det bra, ibland är det dåligt. Det går i vågor. Man kan inte alltid vara superkär. Det kommer och går.

Annons

Som skådespelerska och programledare har du jobbat med alltifrån ”Söndagsöppet” och ”Tre Kronor” till ”Så ska det låta”. När har det varit som roligast att gå till jobbet?

– Många jobb har varit roliga, men ett som jag alltid älskade att gå till var ”Tre Kronor”. Det brukar finnas en orm i varje paradis, men när det gällde ”Tre Kronor” tyckte jag om varenda en – och vi var ett riktigt stort gäng.

Din rollkaraktär ”Pillan” vara inledningsvis ihop med frikyrkopastorn ”Sten Frisk” spelad av Per Ragnar, därefter med prästen ”Kaj” som spelades av Bengt Järnblad. Har du någon kontakt med Per och Bengt – nu 24 år senare?

– Ja, Per och jag träffas ofta över en fika. Bengt och jag har sagt till varandra att vi ska träffas över en kaffe, men det har vi sagt i fem år. Kaffet är nog kallt nu.

Vem står dig närmast?

– Det är tre personer: Jonny, min bästis Ylva och min storasyster Maria.

Ylva och du har säkerligen gått på 300 biopremiärer ihop. Hur länge har ni känt varandra?

Annons

– I 17 år. Det som är bra med oss är att vi är varandra motpoler. Hon vill ha fart och fläkt, göra mycket saker och träffa mycket folk. Jag är precis tvärtom. Det är därför vi funkar så bra ihop. Hon är min närmaste vän.

Slutligen Tina, vad gör din dag?

– Tidigare hatade jag att laga mat. Nu, när jag bor själv, är jag så illa tvungen att göra det. Numera är det dagens höjdpunkt, det är riktigt roligt! Maten blir inte så ”snygg” på tallriken, men tillräckligt god för att förtäras i alla fall.

FOTO: Privat / TT

Annons