Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Ny SVT-dokumentär om rocklegendaren Jerry Williams

21 dec, 2018 
AvAgnethe Alm
Ny SVT-dokumentär till minne av Jerry WIlliams
Nio månader har gått sedan rocklegendaren Jerry Williams somnade in efter en kort tids sjukdom. Nu hyllas han i en ny dokumentär som producerats av SVT till hans minne.
Annons

Den svenske rocklegenden Jerry Williams lämnade ett helt land i sorg när han den 25 mars i år somnade in efter en kort tids sjukdom. Han blev 75 år gammal.

”Det är med tungt hjärta och stor sorg som vi måste meddela att Erik Fernström (Jerry Williams), efter en kort tids sjukdom, lämnade oss igår söndag. Våra tankar går till familjen och vi ber om respekt att låte dem sörja ifred”, meddelade Jerry Williams bokningsbolag Blixten & CO på sin hemsida.

Jerry Williams, som egentligen hette Erik Fernström, slog igenom som sångare i The Violents 1963, när de agerade förband åt The Beatles under deras Sverige-turné. Därefter följde flera framgångar i bandet Roadwork och The Telstars. Det stora genombrottet kom dock som soloartist med låten ”Did I tell you” som var med på skivan ”JW” 1989. Det var startskottet på en strålande karriär och sedan dess har Jerry Williams haft stora framgångar med låtar som ”I can jive”, ”It started with a love affair” och ”Who’s gonna follow you home”. Han har även satt upp flertalet krogshower.

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Ett personligt minnesporträtt”

Till minne av den svenske rocklegenden har nu Sveriges Television arbetat fram en dokumentär om Jerry Williams, som kommer sändas den 8 januari, skriver Newsner.

– Programmet är ett minnesprogram om Jerry Williams. Vänner och musikerkollegor berättar om den Jerry de kände; om hur han var som människa och som vän. Med rock’n’rollen i hjärtat, socialismen i blodet och en jävla massa sväng underhöll han Sverige i nästan 60 år (1961-2018). Det var en betald hobbyverksamhet enligt honom själv, för han älskade det han gjorde, säger Maria Jämtelid, projektledare på SVT till Newsner.

Enligt Newsner beskrivs dokumentären som ”ett personligt minnesporträtt”.

– Han lät aldrig berömmelsen stiga honom åt huvudet. Han var lojal, noggrann och ödmjuk – trots att han såg ganska hård ut, säger Maria Jämtelid till Newsner.

I dokumentären medverkar flertalet vänner och kollegor. Bland annat Ola Håkansson, som kände Jerry Williams sedan 60-talet och producerade Jerrys hitlåt ”Did I tell you”. Projekledaren Maria Jämtelid utlovar även en hel del godbitar från förr.

– I programmet kommer det också vara massa kanonlåtar och härliga klipp från SVT:s arkiv, säger hon till Newsner.

FOTO: IBL/Lasse Allard, IBL/Karin Törnblom

Annons