Idol 2023 marknadsföring banner

Tilde de Paulas tystnad efter avslöjandet om förlovningen med Runar Sögaard

23 okt, 2020 
Runar och Tilde
Innan Tilde de Paula Eby fann kärleken i maken Thomas hade hon en romans med Runar Sögaard.
Nu kommer Runar med nya uppgifter om relationen.
– Vi förlovade oss, säger han till Expressen.
Annons
Fem snabba frågor med Runar Sögaard
Fem snabba frågor med Runar Sögaard

TV4-profilen Tilde de Paula Eby, 47, har med åren blivit en av Sveriges mest folkkära programledare. Hon har styrt skutan i program som Nyhetsmorgon, Efter fem och Let's dance. Det sistnämnda programmet är Tilde dock helt klar med, vilket hon meddelade i samband med säsongsavslutningen i våras.

Men bara för att Tilde har valt att hoppa av Let's dance betyder det inte att hon kommer att lysa med sin frånvaro i rutan. Tittarna kan nämligen fortfarande se henne som programledare i Efter fem flera dagar i veckan.

Tilde de Paula Ebys familjelycka

Avhoppet från Let's dance innebär att Tilde de Paula Eby nu kan lägga mer tid på sin familj, som består av maken Thomas de Paula Eby, 39, och barnen Naemi, Elian, Zion och Ilyah.

I sociala medier delar Tilde stundtals med sig av livet tillsammans med sin stora familj och TV4-profilen är onekligen glad över att hon delar vardagen med just Thomas.

– Thomas är mitt livs kärlek men också bästa vän och jag vill ju hänga med honom så mycket som möjligt. Och han känner likadant, tack och lov, sa hon då, sa Tilde i en intervju med Expressen tidigare i år.

Annons

Tidigare romansen med Runar

Thomas och Tilde gifte sig 2012 och sonen Ilyah är deras enda gemensamma barn. Elian, Zion och Naemi har programledaren sedan tidigare relationer.

Tildes kärleksliv har blivit rejält omskrivet i medierna sedan hon blev en känd tv-profil. Ett av hennes kanske mest uppmärksammade förhållanden är det med den norska före detta predikanten Runar Sögaard, 53.

Rykten om att Runar och Tilde skulle ha en flirt började cirkulera i början på 00-talet och sommaren 2007 syntes de till allt mer frekvent ihop i offentliga sammanhang.

Varken Tilde eller Runar bekräftade någonting att det var ett par och de har heller aldrig kommenterat relationen – förrän nu.

Runar Sögaard om okända förlovningen

Runar Sögaard är just nu aktuell med sin självbiografi Gud gav oss tio bud – jag har brutit mot nio av dem och i denna skriver han om bland andra Tilde de Paula Eby. I en intervju med Expressen berättar Runar om förhållandet – och den tidigare okända förlovningen.

Annons

– Det var en fantastisk tjej och vi var ihop ett bra tag. Vi förlovade oss och sedan bröts den, säger Runar till tidningen och fortsätter sedan:

– Det var första gången i mitt liv som jag hade blivit dumpad och det var ingenting som var kul så klart. Men livet går alltid vidare och lever lyckligt och jag är lycklig i dag så det har löst sig väldigt bra.

Tildes tystnad efter Runars uttalande

Så vad säger Tilde om allt detta? I ett meddelande till Hänt hälsar Amanda Hjärtmyr, pressansvarig för Efter fem, att Tilde de Paula Eby inte vill uttala sig om den påstådda förlovningen med Runar Sögaard.

”Tilde har ingen kommentar”, skriver hon.

Nu återstår det att se om Tilde vill uttala sig efter att boken har kommit ut i butik på måndag.

FOTO: Cecilia Liljeton/TT, Anna-Karin Nilsson/EXP/TT

Annons