LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tilde de Paulas okända karriärsdröm – berättar om yrket

24 jul, 2023 
Hanna Bolander
tilde de paula
TV-tittarna är vara vid att se Tilde de Paula i rutan.
Men om hennes dröm hade gått i uppfyllelse hade de fått vänja sig av med det.
Tilde funderade nämligen på att sadla om helt och byta karriär.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Axel Pileby om förlovningen: “Stänger inga dörrar”Brand logo
Axel Pileby om förlovningen: “Stänger inga dörrar”

Den folkkära TV4-programledaren Tilde de Paula Eby, 50, är aktuell i sommar med sin populära talkshow Tilde som sänds live från Junibacken i Stockholm varje fredag.

Vi brukar också kunna se Tilde i programmet Efter fem. Men det hade kunnat se helt annorlunda ut för TV-tittarna om Tildes hemliga dröm gått i uppfyllelse.

Tilde de Paulas dröm om att bli läkare

I en intervju med Expressen berättar Tilde att hon hade lite av en kris när hon fyllde fyrtio, och att hon ville skola om sig till läkare. Hon ville se till att leva livet fullt ut och inte låta trötthet eller rädsla stoppa henne.

Drömmen gick dock i kras då hon fick till svar att det fanns en övre åldersgräns för att påbörja utbildningen.

– Så jag tänkte seriöst: ”Fasen, är det något annat jag drömt om så är det ju att bli läkare”. Det är ett spännande och fascinerande yrke. Så jag ringde och kollade om jag kunde söka till Läkarlinjen, men de sa att det tyvärr var för sent och att det fanns en övre åldersgräns, säger Tilde till Expressen.

Tilde de Paula om jobbet som programledare

När hon fick beskedet att hennes dröm om att bli läkare inte kunde gå i uppfyllelse så kände hon blandade känslor. Hon berättar att hon å ena sidan var besviken, men att det också var lite skönt att få en ursäkt till att inte behöva kämpa då det hade krävts mycket tid och energi till att uppfylla drömmen.

Tilde förtydligar dock att hon är nöjd med var hon hamnat i yrkeslivet, då hennes jobb aldrig hunnit bli tråkigt. Åren har gått och succén har fortsatt men hon upplever inte att hennes jobb har blivit till vardag då varje sändning skiljer sig från den andra.

Hänt har sökt Tilde de Paula Eby.

FOTO: TV4

Annons