LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Tilde de Paula tar hjälp – kampen med klimakteriet: ’’Otroligt låg’’

13 apr, 2024 
Nu berättar Tilde de Paula Eby om hälsokampen.
– Först var det tungt och jag blev otroligt låg och ledsen, säger hon till Amelia.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här avbryter Tilde de Paula Eby plötsligt intervjun: ”Jag måste...”Brand logo
Här avbryter Tilde de Paula Eby plötsligt intervjun: ”Jag måste...”

Klimakteriet ska alla kvinnor gå igenom någon gång. Det upplevs på olika sätt och för vissa är det riktigt jobbigt och svårt. För Tilde de Paula Eby var det till en början väldigt kämpigt, berättar hon för Amelia.

– Första var det tungt och jag blev otroligt låg och ledsen. Sedan var jag ganska arg utan anledning under en period. Det var saker som jag aldrig blivit förbannad på förut. ”Hur högt kan en människa andas?”, säger hon.

För Tilde var det som att hon inte kände igen sig själv. Hon reagerade på saker som brukar gå förbi henne och känslorna var extra förhöjda.

Tilde de Paula tvingas medicineras – tar hjälp

– Men den allra starkaste känsla var att jag inte kände igen mig själv. Varför känner jag och reagerar som jag gör? Jag brukar inte bli bottenlöst ledsen eller särskilt arg. Det var som att jag blev någon annan inuti.

Annons

Idag har Tilde hittat tillbaka till sig själv, men det tog sin tid och det har inte varit lätt. Idag äter hon bland annat hormoner för klimakteriebesvären och har bokat in tid med sin terapeut.

– Jag är den första att läsa på, gå till doktorn, diskutera, ta prover och kämpa på för att må bättre, hitta lösningar. Dessutom har jag bokat in min terapeut igen. Jag gör allt för jag vill må så bra som möjligt. Min läkare har gett mig hormoner så jag kan sova och må bättre.

FOTO: TV4 PLAY, KARIN TÖRNBLOM/TT

Annons