LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Barnen lämnar Tilde de Paula Eby: ”Har gjort allt jag kan”

11 apr, 2024 
Hedvig Tärnholm
Tilde de Paula Eby
Tilde de Paula Eby öppnar upp om situationen med barnen i en ny intervju.
– Vissa tycker att det är jobbigt, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här ledsnar världsartisten på Tilde i direktsändning – Se klippet!Brand logo
Här ledsnar världsartisten på Tilde i direktsändning – Se klippet!

Tilde de Paula Eby, 51, fortsätter att charma tv-tittarna på eftermiddagarna i sitt programformat Efter fem. På det privata planet verkat det dock ha hänt något stort. Tilde öppnar upp om den nya situationen med barnen i en ny intervju med Amelia.

Tilde de Paula Eby om barnens flytt: ”Det är en ny tid”

Tilde har fyra barn tillsammans med tre pappor. Sina första söner Elian, 23, och Zion, 22, fick hon tillsammans med författaren Daniel Möllberg. Paret separerade 2004 men kort därefter fann hon kärleken på nytt i Fredrik Bjuhr som är pappa till dottern Naemi, 18. Idag är Tilde lyckligt gift med Thomas de Paula Eby och tillsammans har de sonen Ilyah, 12.

Att Tildes söner har blivit äldre innebär att det är dags för dem att lämna boet och testa lyckan på egen hand. En bitterljuv känsla som nog många med äldre barn kan känna igen sig i.

Annons

– Livet är mycket luftigare. Det är en ny tid och det är inte så dumt. Numera är jag tacksam för att barnen vill hänga med mig så mycket som de gör. Mitt jobb har varit att rusta dem så att de ska kunna och vilja kliva ut i självständigheten. Vissa upplever att det är jobbigt när barnen flyttar, men jag tycker det är häftigt. Nu har jag gjort allt jag kan, berättar Tilde för Amelia.

Tilde de Paula om att bli äldre: ”kände inte igen mig själv”

Det är inte bara barnen som blir äldre. Även Tilde har börjat känna av ålderstecken som har påverkat henne och framförallt hennes humör. Det var när Tilde hamnade i klimakteriet som den jobbiga förändringen kom.

– Först var det tungt och jag blev otroligt låg och ledsen. Sedan var jag ganska arg utan anledning under en period. Det var saker som jag aldrig blivit förbannad på förut. Men den allra starkaste känslan var att jag inte kände igen mig själv, berättar hon för Amelia.

Men Tilde som gör allt för att må bra igen och hitta lösningar på problemen såg snabbt till att boka in en tid till läkaren och skaffa sig en terapeut.

– Min läkare har gett mig hormoner så jag kan sova och må bättre. De senaste två åren har jag försökt hitta tillbaka till mig själv, säger hon.

FOTO: TT

Annons