LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tilde de Paula om bröllopsplanerna – därför ställdes det in

04 jul, 2023 
Johanna Talamo
Tilde de Paula om kraschade bröllopsplanerna
När programledaren Tilde de Paula Eby och maken Thomas firade 10 år som gifta förra året var förhoppningen att förnya giftermålet
– nu förklarar hon varför bröllopsplanerna inte förverkligades.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

7 saker du kanske inte visste om Tilde de Paula Ebys liv och karriärBrand logo
7 saker du kanske inte visste om Tilde de Paula Ebys liv och karriär

Den hyllade TV4-profilen Tilde de Paula Eby, 50 har en lång karriär bakom sig som journalist, programledare och författare. Hon är just nu aktuell med pratshowen Tilde och förutom att vara en av Sveriges mest folkkära programledare så har hon även ett rikt familjeliv med sin make och fyra barn.

De äldsta sönerna Elian Möllberg och Zion Möllberg har hon med exet, författaren Daniel Möllberg. Dottern Naemi, blev till i relationen med Fredrik Bjuhr och den yngsta sonen Illyah, har hon med maken Thomas de Paula Eby, 42.

Tilde de Paula Eby om förändringarna i familjelivet

Tilde de Paula Eby och musikern Thomas de Paula Eby har varit gifta i snart 11 år. Den gemensamma sonen Ilyah såväl som Tildes andra barn börjar bli stora.

Tilde uttrycker i en ny intervju med Expressen att mammarollen och sättet hon umgås med sina barn förändrats i och med att barnen växer upp. Hon beskriver att det är häftigt att se deras utveckling till bra, självständiga personer som hon trivs väldigt bra i sällskap med.

Annons

I intervjun delar hon även med sig av utmaningarna i den förändrade rollen som mamma och förklarar att det känns tufft att inte längre kunna erbjuda tröst på samma sätt.

– Man måste acceptera att de går igenom samma känslor och tankar som man själv gör, för de har blivit vuxna. Och det kan vara tufft att stå bredvid och inte kunna trösta. Det enda du kan göra är att finnas där som stöd. Men du kan liksom inte ta bort det onda, som man kan göra när barnen är små, sade hon till Expressen.

Därför gick Tilde de Paula Ebys nya bröllopsplaner i kras

Det var i november 2012 som Tilde de Paula Eby och musikern Thomas de Paula Eby valde att ingå äktenskap med varandra efter att ha träffats fyra år tidigare.

Annons

Tilde de Paula har tidigare berättat för Expressen om den överväldigande känslan när hon närmade sig sin käresta vid altaret, omgiven av deras nära och kära.

– Det kommer jag ihåg från när jag gick upp för altargången, när jag skulle gifta mig med Thomas. När jag tittade mig omkring, och såg vår närmastes uppriktiga glädje för oss, då bröt jag ihop. Jag hade ett leende som värkte från öra till öra. Samtidigt som tårarna bara rann, sade hon till Expressen.

Inför makarnas tioårsjubileum i fjol uttryckte Tilde förhoppningar om att förnya giftermålet med Thomas.

– Men jag har tänkt att nästa år, då det är tio år, då ska jag faktiskt fråga om han vill gifta om sig med mig. Jag har redan pratat med barnen om det, och de tycker att det är en toppengrej, sa hon då och fortsatte:

– Fast de är i och för sig mest intresserade av att få följa med på bröllopsresan i efterhand. Men jag tycker det vore skithäftigt att få välja honom igen! Också för att när man samlas så här för att fira kärleken, som man ju gör på ett bröllop, då är det så fint med alla människor som är så genuint glada för ens skull.

Annons

Men drömmen om ett nytt bröllopet i samband med tio-årsjubileumet förverkligades inte och i intervjun med Expressen förklarar Tilde varför planerna gick i stöpet.

– Jag hade en kul idé att jag skulle fråga honom om han ville gifta om sig med mig när vi firade tio år som gifta. Problemet var bara att vi firade tio år i november i fjol, och då glömde jag att fråga. Men det är inte försent för det, sade en skrattandes Tilde till Expressen.

FOTO: Anna-Karin Nilsson/EXP/TT/Charlotte Brunzell/All Over Press

Annons