Därför försvinner Tilde de Paula Eby från Efter fem – mystiska beskedet

TILDE DE PAULA EBY, EFTER FEM

Tilde de Paula Eby är en av huvudpersonerna i Efter fem, men nu försvinner hon.
”Önskar Anna varmt välkommen”, skriver Tilde.
Tilde de Paula Eby om Axel Pileby som programledare i Efter fem
0:38

Efter reklamen: Tilde de Paula Eby om Axel Pileby som programledare i Efter fem

(0:38)

Slå på ljud

Efter fem är äntligen igång igen efter sommarens längre uppehåll. Ända sedan programmets premiär för fyra år sedan har det älskats av TV4-tittarna och under årens lopp har programmet utvecklats rejält.

För det första har programledarna blivit fler. Till en början var de bara Tilde de Paula Eby, 49, som höll låda. Men idag består Efter fem-gänget av såväl Anna Brolin, 42, Axel Pileby, 35, Henrik Alsterdal, 42, och Maximilian Artell, 31.

Dessutom har programmet även fått utökade sändningstider. Förra vintern körde man nämligen hela julen och mellandagarna – normalt sett brukar programmet då ta paus. Men i vintras blev det ändring på den saken och programmet bytte då namn till Efter fem ikväll.

Axel Pileby ersatte Tilde de Paula i Efter fem

Vid sidan av Efter fem har Tilde andra uppdrag på kanalen. Förra sommaren hade nämligen hennes egna talkshow TILDE premiär och konceptet blev succé. Under våren fick Tilde äran att sända ännu fler program av serien, något som ledde till att hon försvann från Efter fem.

Under den här perioden fick istället Axel Pileby chansen att visa framfötterna som programledare. En uppgift som han skötte med bravur och han möttes av mycket bra feedback från tittarna.

”Får man inte missa! Bra trio! Axel du gör det bra du passar i den rollen i programmet!”, skrev en person då.

”Axel gillar dig mer o mer.”, skrev en annan.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Därför försvinner Tilde de Paula från Efter fem

Nu finns chansen att Axel kanske gör comeback i rollen som programledare för Efter fem. Tilde ska nämligen jobba en hel del med valet nu under en period framöver. Det är i ett inlägg på Instagram som hon berättar hur det ligger till.

”Två veckors rivstart på hösten med Efter fem. Nu preppar jag inför Valveckan och önskar Anna varmt välkommen tillbaka från Farmen!”, skriver Tilde.

I kommentarsfältet är det många som tackar Tilde för de här två veckorna. Även kollegan Henrik Alsterdal tackar av henne.

”Vad kul vi haft!!!”, skriver han.

I nuläget är det oklart hur länge Tilde kommer vara frånvarande på Efter fem och hur ofta hon kommer synas i programmet under en tid framöver.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN