LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Tilde de Paula Ebys riktiga namn – så heter hon egentligen

07 jun, 2022 
Tilde de Paula Eby
Tilde de Paula Eby är ett välkänt namn för många.
Men sanningen är den att TV4-profilen egentligen heter något helt annat. Såhär heter hon!
Annons
Tilde de Paula Eby om Axel Pileby som programledare i Efter femBrand logo
Tilde de Paula Eby om Axel Pileby som programledare i Efter fem

Tilde de Paula Eby är en av landets främsta programledare i Sverige, då hon lett program som Nyhetsmorgon, Hela Sverige bakar och Efter fem.

Privat är hon gift med en musiker från bandet Hoffmaestro, nämligen Thomas Eby. Paret möttes under en konsert med Thomas salsaband, Calle real. Tilde har tidigare berättat om hur deras blickar möttes när han stod på scen och hon blev inbjuden bakom scenen efter spelningen – men hon vågade inte gå dit utan valde att gå därifrån.

Ett tag senare sprang de dock på varandra igen och då tog Thomas tag i saken och gick fram och pratade med Tilde.

– Det var som om någon klappat till mig. Det var som om jag fått en spark i mellangärdet, har Tilde tidigare sagt i podcasten Sårbar och superstark.

Tilde om att leva som en bonusfamilj

Paret har varit gifta i snart tio år och tillsammans har de sonen Ilyah, 9 tillsammans. Tilde har tre barn med tre olika pappor, vilket hon pratat om i en intervju.

–Det är alltid väldigt tufft när man fått barn med en person och förhållandet inte fungerar. Separationerna har förstås varit skitjobbiga. Den största matchen som man ständigt tar när man har blivit mamma är ju att barnen ska må bra. Det har varit mycket oro och funderingar hur separationerna ska påverka dem, har hon sagt till Allas.

Så heter Tilde egentligen – nu avslöjas det

Trots att Tilde är offentlig kanske man inte vet allt om henne. Som hennes riktiga namn, till exempel. Det är nog få som vet att hon faktiskt inte heter Tilde egentligen, utan hennes namn när hon föddes i Chile 14 november 1972 var Anatilde Jane de Paula Diaz.

Hon står även idag skriven som Anatilde Jane de Paula Eby.

Annons