LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Tilde de Paulas kris bakom kulisserna i Tildes talkshow

11 aug, 2023 
Frida Eklöf
Tilde de Paula Eby
Säsongsavslutningen av Tilde de Paula Ebys omåttligt populära talkshow Tilde är här.
Nu berättar hon om krisen som inträffade precis innan sändningen skulle dra igång.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tilde de Paula Ebys avslöjande om framtiden i Efter femBrand logo
Tilde de Paula Ebys avslöjande om framtiden i Efter fem

En av vår tids mest folkkära programledare Tilde de Paula Eby, 50, är ett välbekant ansikte hemma i tv-sofforna.

Under sommaren har hon synts varje fredag i hennes populära talkshow Tilde som sänts på TV4. Varje vecka har hennes rosa soffa gästats av flera kända ansikten.

Tilde de Paula Ebys kris bakom kulisserna

Den fjärde säsongen av Tilde lider under fredagen mot sitt slut och det nalkades säsongsavslutning från Junibacken i Stockholm.

Säsongens sista gäster var inga mindre än artisten Helena Sjöholm, skådespelerskan Shima Niavarani, influencern Johanna Nordström och tv-profilen Ernst Kirchensteiger.

Men inför säsongens sista sändning var det inte frid och fröjd bakom kulisserna. En kort stund innan sändningen upptäckte de nämligen att det var ett hål i Tildes byxor.

– Jag har ett bevis på att du är äkta. Jag tänker att vi ska kika lite på hur det såg ut innan vi drog igång programmet. Det höll på att bli en riktig kris nämligen. Du kom hit och jag hade ett hål i baken, sa Tilde.

Annons

– Dina byxor hade gått sönder och alla började springa och skrika ”Tildes byxor har gått sönder”. Då frågade någon så här vem kan sy. Då tänkte jag ge hit byxorna, jag syr dem, hur svårt kan det vara. Visst har alla haft syslöjd?, svarade Ernst.

Och som tur var fanns Ernst på plats, för som vi alla veta finns det ingenting som han inte kan bemästra!

Tilde de Paula Ebys okända karriärsdröm – nu berättar hon

I en tidigare intervju med Expressen har Tilde berättat att hon fick en liten kris när hon fyllde 40 år, och att hon då ville skola om sig till läkare. Anledningen till varför hon ville skola om sig var nämligen för att hon ville se till att leva livet fullt ut och inte låta trötthet eller rädsla stoppa henne.

Annons

– Så jag tänkte seriöst: ”Fasen, är det något annat jag drömt om så är det ju att bli läkare”. Det är ett spännande och fascinerande yrke. Så jag ringde och kollade om jag kunde söka till Läkarlinjen, men de sa att det tyvärr var för sent och att det fanns en övre åldersgräns, säger Tilde till Expressen.

När hon fick beskedet att hennes dröm om att bli läkare inte kunde gå i uppfyllelse så kände hon blandade känslor. Hon berättar att hon å ena sidan var besviken, men att det också var lite skönt att få en ursäkt till att inte behöva kämpa då det hade krävts mycket tid och energi till att uppfylla drömmen.

Och vi är trots allt glada att Tilde höll sig till programledaryrket, annars hade vi saknat henne alldeles för mycket i tv-rutan!

FOTO: TV4

Annons