Tilde de Paula Eby om okända kampen: “Direkt från krogen till jobbet”

Hon är en omtyckt programledare sedan över 20 år tillbaka. Nu öppnar Tilde de Paula Eby upp sig om den tuffa tiden, när hon kunde gå raka vägen från krogen till jobbet.
0:38

Efter reklamen: Tilde de Paula Eby om Axel Pileby som programledare i Efter fem

(0:38)

Slå på ljud

Programledaren Tilde de Paula Eby, 49, är ett välkänt ansikte i tv-rutan. Många förknippar henne med Nyhetsmorgon, där hon fram till 2018 syntes tillsammans med parhästen Peter Jihde, 50.

Efter det har vi fortsatt se henne i TV4 då hon blev programledare för eftermiddagssatsningen Efter fem. Efter programmets premiär år 2018 och har det gjort stor succé – och vann år 2020 den ärofyllda Kristallen.

Under åren som gått har Efter fem-gänget blivit ett stort och sammansvetsat gäng. När vi inte ser Tilde i spetsen är det Anna Brolin, 41, som styr skutan. Några andra huvudpersoner i showen är Axel Pileby, 35, Maximilian Artell, 30, och Henrik Alsterdal, 42.

Försvann plötsligt från programmet

Programmet kom snabbt att bli en favorit bland det svenska folket, och under julledigheten valde TV4 att just därför göra en specialupplaga av programmet. Men Tilde ekade med sin frånvaro och många Efter fem-tittare blev frågvisa, och visade sin oro i programmets kommentarsfält på Instagram:

”Varför är inte Tilde med längre? Sjukt att inte någon berättar varför hon inte jobbar på Efter fem längre.”, skriver en på deras Instagram.

”Ni tre killar är jätteduktiga och trevliga. Men VAR ÄR TILDE? Fjärde bladet i lyckoklövern?”, skriver en annan.

”Fina killar som vi tycker om men.... Snälla, var är Tilde? Svara nu!”, skriver en tredje.

7 saker du kanske inte visste om Tilde de Paula Ebys liv och karriär

Se klippet här!

Sanningen om Tildes bakgrund

Även om Tilde de Paula Eby är ett välkänt ansikte i tv-rutan och har arbetat som programledare sedan hon var 23 år, så har livet inte alltid sett ut samma för henne.

I sin ungdom har hon testat på flera olika extraknäck, och jobbat med allt i från att visa hur motorsågar fungerar, till att servera kebab. Det berättar Tilde i en intervju med Amelia, hon berättar också vilket jobb som var jobbigast – och varför:

– Jag tycker ju om att jobba och träffa människor, så även när jag har flippat hamburgare, bakat pizza, serverat kebab eller stått på mässor och demonstrerat hur motorsågar och vedknivar funkar, så har jag gillat det, säger Tilde och fortsätter:

– Fast det är klart, tidningsbud var lite jobbigt förstås. På den tiden festade jag mycket och gick ibland direkt från krogen till jobbet för att dela ut tidningar.

Men även om det ibland var tungt att arbeta, så har Tilde ett sätt att se saker från den ljusa sidan.

– Å andra sidan var det ganska härligt, för där satt det ibland människor i trapphuset och väntade på sin morgontidning eftersom de hade svårt att sova och blev så glada när jag kom! Det var fint. Det är även något magiskt och vackert med sommarnätter som går rakt över i sommarmorgnar, säger Tilde.

SENASTE NYTT!