LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Tilde de Paula Eby talar ut – efter kritiken mot Efter fem: ”Av respekt”

28 sep, 2023 
Tilde de Paula Eby
Pernilla Wahlgren blev i sista sekund tvungen att ställa in sin medverkan i Efter fem.
Nu talar programledaren Tilde de Paula Eby ut om händelsen som fick motta mycket kritik från tittarna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Axel Pileby om förlovningen: “Stänger inga dörrar”Brand logo
Axel Pileby om förlovningen: “Stänger inga dörrar”

Det var under tisdagen som Pernilla Wahlgren, 55, skulle gästa programmet Efter fem för att prata om sin nya show Happy ending. Men när det väl blev dags fick programledaren Tilde de Paula Eby, 50, endast sällskap av showens resterande ensemble i studion.

Pernilla var alltså inte på plats utan fick i sista sekund ställa in. Händelsen har bemött kritik av tittarna, något som Tilde nu svarar på.

Pernilla Wahlgren dök inte upp i Efter fem med Tilde de Paula Eby

När Pernilla inte dök upp i tv-rutan fick Tilde förklara situationen för tittarna, något hon gjorde med lättsamma skämt om situationen.

– Ja, här sitter jag och är påväg att ta över Pernilla Wahlgrens plats i detta fenomenala gäng, sa hon då i programmet och fortsatte:

Annons

– För att, i vanlig ordning höll jag på att säga, så väntar vi ju då på Pernilla som har det lite stressigt och svårt att komma i tid, även denna gång.

Förklaringen till varför Pernilla egentligen inte var på plats kom inte förrän efter programmet då artisten meddelade på Instagram att hennes yngsta son Theo Wahlgren behövt uppsöka läkarvård på grund av avvikelser på hjärtat.

Tittarnas kritik mot Efter fem: ”Här behövs ursäkter”

Efter händelsen har det riktats en hel del kritik mot Efter fem för att ha skämtat om Pernillas situation.

Nej fy. Här behövs ursäkter av er åt erat dåliga beteende , detta behövs minst 50 gånger om.”, skriver en tittare på Efter fems Instagram.

”Dåligt av er Efter fem och Tilde att skoja när något allvarligt händer.”, skriver en annan.

”Otroligt pinsamma kommentarer med tanke på vad som var orsaken till att hon inte var där! En ursäkt vore på sin plats.”, skriver en tredje.

Efter kritiken har Tilde valt att gå ut på sin egna Instagram och kommentera segmentet.

Tilde de Paula Ebys svar efter händelsen med Pernilla Wahlgren

På sin Instagram har programledaren delat en bild som visar Pernillas nya show.

Annons

”Idag känner jag och många med mig, lättnad och tacksamhet över att Pernilla Wahlgren och hennes Theo mår bra. Barnen går alltid före allt annat.”, skriver hon och fortsätter:

”Pernilla tvingades ställa in sin medverkan med kort varsel igår. Och det var efter överenskommelse med henne själv, av hänsyn till familjen och i respekt för hela situationen, som både ensemblen och vi väntade med att berätta varför hon var borta från Efter fem sändningen.”

Tilde förklarar att produktionen inte gick ut med den verkliga orsaken till Pernillas frånvaro av respekt.

”Jag tror att alla idag kan förstå både Pernilla, hennes ensemble och vår redaktions beslut att respektera det som är viktigast först. Nu har Pernilla själv berättat att hon och Theo fick åka till sjukhuset och vi är bara glada och tacksamma över att det inte var någon fara och att Theo mår bra.”

FOTO: TV4Play

Annons