Tilde de Paula Eby ersätter Lotta Engberg: ”Fått utveckla programmet”

LOTTA ENGBERG, TILDE DE PAULA EBY

Nytt år har inneburit nya ändringar på TV4.
Nu ersätts Lotta Engberg av Tilde de Paula!
– Vi har fått utveckla programmet, säger Tilde till Femina.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tilde de Paula Ebys avslöjande om framtiden i Efter fem
0:24

Efter reklamen: Tilde de Paula Ebys avslöjande om framtiden i Efter fem

(0:24)

Slå på ljud

Tilde de Paula Eby, 50, är en av Sveriges mest folkkära programledare och under årens lopp har hon tagit sig an allt möjligt från Nyhetsmorgon till Let's dance.

Hösten 2018 gjorde Tilde sin allra sista sändning av Nyhetsmorgon och tittarna var såklart förtvivlade över att hon skulle försvinna. Som tur var kunde Tilde snabbt komma med glädjande nyheter – till mångas lättnad. Hon skulle nämligen starta upp TV4:s eftermiddagsprogram Efter fem!

Sedan dess har mycket hänt och idag består Efter fem-gänget inte bara av Tilde, hon har fått förstärkning i form av Anna Brolin, 42, Axel Pileby, 36, Henrik Alsterdal, 43, och Maximilian Artell, 31.

Nya ändringen i Efter fem – sänder på söndagar

Att Efter fem är ett omtyckt program är något som är säkert. Faktum är att det är så pass populärt att de fått en dag till i veckan som de ska sända. I söndags drog det nya konceptet igång och Efter fem hade premiär för sin första söndags-sändning!

”Ni är många som har efterfrågat att Efter fem även ska sända på helgerna: Och nu är det äntligen dags! Tilde, Axel och Max kommer framöver hålla er sällskap varje söndag mellan 17:00 och 20:00. Med start nu på söndag den 22 januari! Ni hänger väl med oss då?”, skrev Efter fem på sitt Instagram-konto.

I flera år har det varit Bingolotto som sänts på TV4 den tiden på söndagar. Men i höstas kom beslutet att Bingolotto flyttas till Sjuan och samtidigt byter sändningsdag till lördagar.

Tilde de Paula ersätter Lotta Engberg

Detta ger ju såklart utrymme för andra program på TV4 eftersom Bingolotto, med Lotta Engberg, 59, i spetsen, byter till Sjuan. Nu står det med andra ord klart att det blir Tilde som tar över efter Lottas söndagssändningar.

I en ny intervju med Femina berättar Tilde hur hon ser på TV4:s beslut och om sanningen ska fram så är ju Efter fem väldigt populärt.

– Tittarna har varit med oss och kanalen är glad liksom, och vi som jobbar med innehåller är nöjda med hur vi har fått utveckla programmet. Det är kanske fult att säga, men vi får ju göra söndagsprogrammet för att det har gått bra, säger Tilde de Paula till Femina.

TILDE DE PAULA EBY
Henrik Montgomery/TT

FOTO: Tommy Holl/TT, Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN