LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Thorleif Torstensson död i covid-19 – familjens ord om sorgen

10 jan, 2021 

Sångaren Thorleif Torstensson har gått bort.
Detta efter att ha drabbats av covid-19.
”Han var en enormt varm och kärleksfull person och har genom musiken skänkt glädje och tröst till många många människor”, skriver hans familj i ett uttalande till Expressen.

Annons
7 svenska kändisar som har lämnat oss 2020Brand logo
7 svenska kändisar som har lämnat oss 2020

Bandet Thorleifs sångare Thorleif Torstensson har avlidit.

Detta efter att 71-åringen drabbats av covid-19. Bandets manager Niels Kvistborg säger till Expressen att sångaren låg på sjukhus i en vecka innan han gick bort.

– Det är ännu en påminnelse om hur farlig den här sjukdomen är. Det är förfärligt. Det finns ingen räddning, säger Niels Kvistborg, bandets manager.

Även familjen har berättat om sin sorg efter Thorleifs bortgång.

”Det är med stor sorg som Thorleif Torstenssons familj härmed meddelar att han i dag den 10 januari 2021, i sviterna av covid, stilla somnat in omgiven av sina nära och kära”.

”Han var en enormt varm och kärleksfull person och har genom musiken skänkt glädje och tröst till många många människor.

Vi ber er respektera familjens behov av att i ro få sörja vår djupt älskade make, pappa, morfar, farfar och svärfar. Vårt innerliga tack till personalen som vårdade honom på IVA på Halmstad sjukhus”, skriver familjen till Expressen.

Annons

Gifte sig 2019

Thorleif gifte sig med sin stora kärlek Lisbeth 2019, vilket Hänt var först med att rapportera om då.

Han berättade att de försökte att gifta sig i smyg, men att nyheten kom ut på Facebook då några vänner postade bilder från den stora dagen.

– Vi var väl förberedda och såg till att de närmaste och käraste fanns med på evenemanget. Vi hade verkligen legat lågt, men ett par norska vänner la ut det här på Facebook. Sedan small det till, sa Thorleif till Hänt.

Thorleif Thorstensson sjöng själv under den hemliga cermonin, Fem röda rosor till dig och han fick svårt att hålla tårarna borta under framträdandet.

– Tårkanalerna fungerade och nervositeten förhöjde stämningen, sa han till Hänt.

Paret såg framemot att åka till Turkiet efter att ha blivit äkta makar.

– Vi har aldrig varit där förut, men det lär vara väldigt fint där. Vi ska slappa vid badpoolen och stranden och bara ta det lugnt, sa han då.

Stora hitsen med bandet Thorleifs

Dansbandet Thorleifs är ett av genrens största i Sverige. Bandet bildades 1962 i lilla Norrhult och var aktiva ända fram till 2012. Bland bandets största hits finns låtar som Gråt inga tårar och Om du tände stjärnorna.

Annons