LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Thomas Sekelius kommer ut som transperson – byter namn till Tone

21 feb, 2021 
Tone Sekelius
Influencern och youtubern Thomas Sekelius har nu bytt namn till Tone.
Tone har länge vetat att hon är en transperson, men nu har hon valt att för första gången uttala sig om det.
– Det senaste året har varit kaos, säger hon.
Annons
Se det känslomässiga ögonblicket i kvällens TalangBrand logo
Se det känslomässiga ögonblicket i kvällens Talang

Tone Sekelius, 23, tidigare känd som Thomas Sekelius, har blivit en av Sveriges största youtubers och influencers. På Youtube har hon över 300 000 prenumeranter och drygt 200 000 följare på Instagram.

Tone har länge tyckt om att klä sig kvinnligt och följarna har kunnat se på både Youtube och Instagram att hon gärna också sminkar sig som en tjej. Men nu berättar Tone om en stor nyhet – att hon är transperson. I hennes senaste video på Youtube förklarar hon saken närmare.

– Hej, jag har kommit fram till att jag är trans och nu är jag äntligen redo för att dela med mig av det här, säger hon och fortsätter:

– Det senaste året har varit kaos.

Nu vågar Tone berätta vem hon egentligen är

Till Aftonbladet berättar Tone nu att det här är något som hon velat berätta under en längre tid, men hon har inte haft styrkan eller känt sig redo.

Annons

– Jag har inte känt mig redo. De senaste åren har jag gått igenom väldigt många olika faser. Sedan tonåren egentligen har jag alltid strävat efter ett kvinnligt ideal. Jag har haft en skev bild av min kropp och en väldigt skev relation min kropp. Men det var bara ångest, jag har inte fattat vad det egentligen berodde på, säger hon till tidningen.

Sedan september har Tone spelat in dokumentären Thomas Sekelius – Mitt namn är Tone, som går att ses på Discovery+.

– Det känns så skönt att kunna säga högt ut "hej mitt namn är Tone". Men det är då en dokumentär om mig, att jag är trans, mitt liv. Det är en utvecklad version, det är typ en del två av min "coming out" och en väldigt personlig del av mig som många av er inte har sett, säger hon i Youtube-videon.

Egna orden om namnbytet

Så från och med nu är det alltså Tone Sekelius som gäller, och på Youtube fortsätter Tone att förklara om hur namnbytet kommer sig.

Annons

– Från och med nu så byter jag namn. Jag har inte gjort det juridiskt än, men det är väl nästa steg. "När insåg jag det här?" kanske några av er undrar. Och jag skulle säga att det var typ två år sedan, säger Tone och fortsätter:

– Det har också varit en anledning till varför jag hade en period av så mycket förnekelse bara.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Youtube

Annons