Artikeln innehåller reklamlänkar

Thomas Ravelli om tårarna i Let's dance: ”Väldigt känslosamt”

Thomas ravellis tårar under let's dance på tv4

Thomas Ravelli tillägnar sin dans i Let's dance till VM-laget 1994. Nu berättar han om tårarna under repetitionerna och varför han blir så känslosam.

Den tidigare fotbollsmålvakten Thomas Ravelli, 59, är en av deltagarna i årets Let’s dance. Han sågades till en början av juryn, men har under den senaste tiden fått mer och mer beröm.

– Jag trodde inte att det skulle vara så här jobbigt. Jag tänkte att ”dans kan man väl lära sig rätt fort”, men det är jättesvårt, säger han när Hänt träffar honom på repetitionerna.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

Trots att han har kämpat med både svåra danssteg och nerver inför livesändningarna så är han glad att han tackade ja till programmet.

– Samtidigt är det väldigt skoj. Jag har fått lära känna nya människor, och jag har framför allt fått kliva ut ur den här komfortzonen man själv befinner sig i. Det har jag alltid försökt att göra, att man gör saker man inte gör i vanliga fall, säger han.

Den här veckan ska deltagarna tillägna dansen till någon som betytt mycket för dem. Thomas Ravelli har valt att dansa för VM-laget från 1994, laget han tog brons ihop med och därmed blev historisk ihop med.

– Det blir en vals till alla killarna och ledarna som var med. Det blir en väldigt känslosam vals, berättar Thomas Ravelli.

Thomas Ravelli om VM 94

Låten han och hans danspartner Jasmine Takács ska dansa till blir såklart När vi gräver guld i USA, denna gången i en något långsammare version.

– Första gången jag hörde den så kom det en tår i ögat. Det kommer bli väldigt, väldigt känslosamt.

Han berättar hur hela turneringen 1994 var fylld av stress och press, och beskriver det som att han levde med kniven mot strupen i flera månader.

– När man då tänker på detta så blir det så mycket. Det är både den jobbiga biten men det är också glädjen, känslan. Det är så mycket känslor och jag hoppas att det kommer fram i dansen.

Let’s dance sänds på fredagar klockan 20.00 på TV4 och på TV4 play.

LÄS MER:Let’s dance-stjärnornas skandaler – psykbryt, mordhot och rasistutspel

LÄS MER: Lönelista: Hen tjänar mest av alla i Let’s dance

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN