TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Therese Lindgren i tårar: "Det här är det värsta jag har gjort"

12 jul, 2017 
Malin Ljung
Therese Lindgren har varit öppen med sin psykiska ohälsa och i en ny video bryter Youtube-stjärnan ihop fullständigt framför kameran. – Det här är så fruktansvärt jobbigt för mig, säger hon.
Annons

Youtube-stjärnan Therese Lindgren, 30, är en av Sveriges största influencers med över en halv miljon prenumeranter och nästan 300 miljoner visningar på sina videos. Hon har också länge varit öppen kring sin psykiska ohälsa, både i sina videos och i sin debutbok “Ibland mår jag inte så bra”. Bland annat har hon berättat om sin depression, ångest och sina panikattacker.

Hennes mående begränsar henne också i livet. Bland annat har Therese Lindgren inte flugit reguljärt sedan 2011, eftersom hon lider av extrem flygrädsla och skräms av tanken på att vara instängd bland så mycket i ett plan.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Men i en ny, känslosam video som Therese Lindgren har publicerat på Youtube bestämmer hon sig för att utmana sig själv. Tillsammans med pojkvännen Anders Vesterlund ska hon sätta sig i ett flygplan för första gången på sex år och åka till Gotland. Men redan innan Therese har lämnat sin lägenhet och åkt till flygplatsen bryter hon ihop fullständigt i tårar.

Annons

– Det här är så obehagligt. Jag har verkligen gråtit hela morgonen, så om du stör dig på att jag gråter är det här inte en bra video att kolla på. Det här är det värsta jag har gjort. I morse bestämde jag mig för att inte åka, jag är inte redo, jag behöver gå i terapi specifikt för flygrädslan. Vi får åka till Nynäshamn och ta färjan över i stället, säger hon i videon och torkar bort tårarna, innan hon fortsätter:

– Jag har funderat fram och tillbaka… Jag ska ta mig ut till flygplatsen i alla fall, jag åker till Bromma och så tar jag beslutet där. Det här är så fruktansvärt jobbigt för mig.

I videon åker Therese Lindgren ut till Bromma flygplats i Stockholm, där hon låser in sig på en toalett och gråter av rädsla. Men till slut väljer Youtube-stjärnan ändå att utmana sig själv och sätta sig på planet, efter att pojkvännen Anders berättat för personalen om hennes rädsla.

Annons

– All personal var så himla gulliga, vi fick gå på först och hälsa på piloten och prata med flygvärdinnorna. Jag fattar inte varför jag är så rädd, men jag kan inte sluta gråta, säger Therese i videon samtidigt som hon gått ombord på planet.

Och hon klarar det. När planet landar i Visby är Therese Lindgren utmattad och söndergråten – men samtidigt stolt över sig själv.

– Vad bra det gick… Det känns som jag är extra känslig idag. Men det här är det som jag har varit mest rädd för i sex år, så jag är så himla glad bara. Det gick jättebra, säger hon i videon och torkar tårarna i ögonen.

Heja Therese, säger vi!

Foto: Youtube

Annons