Tess Merkels gest – gifter sig under Prideveckan

Tess Merkel ska gifta sig med sin sambo Kenny Solomons. Detta efter att paret i höstas vigdes under en cermoni i Indien, som inte var juridiskt bindande. Men nu tar artisten steget på riktigt och passar på att göra det under självaste Prideveckan.

Det var i januari i år som Alcazar-stjärnan Tess Merkel, 47, gifte sig på en strand i Indien med sin engelske pojkvän sedan tre år, Kenny Solomons, 31.

– Gifte mig i djungeln med min bästa vän och livspartner, skrev Tess på Instagram med en bild på dem hållandes varandras händer.

Nu kan Hänt avslöja att kändisparet gjorde ”en Läckberg”. Vigseln var bara en fin ceremoni som inte var juridiskt giltig. Men nästa vecka, mitt under brinnande Prideveckan, ska Kenny och Tess gifta sig ”på riktigt” i Stockholms Stadshus och sedan ha en fest för nära och kära i närheten.

– Nu ska vi gifta oss och vi gör det under Pride för att poängtera att all kärlek är fin och att den är för alla, säger Kenny till Hänt när vi träffar honom på Stureplanskrogen Sturehof.

Han visar upp sin vigselring som han bär sedan Indien-bröllopet i januari. Nu ska han ta av sig den för att åter få den trädd på fingret av Tess nästa vecka.

Även om mångsysslaren är en oblyg person så erkänner Kenny att han har lite fjärilar i magen inför vigseln.

– Ja, jag är nervös, men det ska bli fantastiskt. Nu börjar mitt nya svenska liv på riktigt!

Paret träffades under en blöt festkväll och hamnade hemma hos Kenny.

– Dagen efter skrev jag en lapp: ”Jag stack för att planera vårt bröllop, om du har några ytterligare frågor, ring mig på detta nummer”. Det var ju skrivet med 100 procent ironi, men han trodde att jag var allvarlig. Nu blir den där lappen väldigt vacker på något sätt i och med att vi ska gifta oss, har Tess berättat i podcasten Livshjulet.

Läs också: Inför Tess Merkels bröllop: ”Vi jobbar hårt på att skaffa barn”

Foto: Hans Shimoda, IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN