Tess Merkels första ord om 13-åriga dottern Minyas adhd-diagnos

Tess Merkel och dottern

Tess Merkel berättar nu om sin dotter Minyas diagnos och hur den har påverkat deras relation.
När dottern fick den hjälp hon behövde efter en utredning föll allt på plats.
– Det var en lättnad, säger Tess.

Sångerskan Tess Merkel Solomons har haft ett förhållande med både mot och medgångar med den 17 år yngre maken Kenny Solomons.

De har gjort slut och blivit tillsammans igen och de stötte även på en stor utmaning i början av sin relation. I Malou efter tio har Tess berättat hur hon blev gravid innan de ens hade uttalat sig om det var ett par eller inte.

– Vi var på ett sådant otroligt löst, vi hade precis träffats vi var inte ens ihop utan levde två helt skilda liv på olika platser i världen, sa Tess.

Men beslutet ångrade Tess sedan när relationen blev stark och de ville ha ett gemensamt barn, vilket sedan inte visade vara så lätt. Tess gick igenom de metoder som finns till hands för att paret skulle få ett gemensamt barn. En process som visade sig inte vara så enkel.

LÄS MER: Laila Bagges lycka med Korosh Kananian - visar upp ringen

– Jag var helt inställd på att den här resan kommer gå hur bra som helst. Men det visade sig att det inte var så enkelt, man var tvungen att göra en operation och det var en väldigt fysisk process, sa Tess och fortsatte:

– Då kände Kenny att ”men vänta stopp får jag ha någonting att säga till om”. Då tog vi beslutet att nej den här resan kommer vi inte göra tillsammans det känns inte bra.

Har två barn sedan tidigare

Tess har två barn från ett tidigare förhållande, Neo och Minya. Tess sa då i programmet att de hade valt att acceptera läget att de inte kommer få ett gemensam barn och istället njuta av den familj de har. Sångerskan berättade då att maken är en fantastisk extrapappa.

– Vi har en familj, vi har varandra. Vi har så mycket. Vi har frihet, vi har ett liv som kanske inte är likt någon annans liv men vi har ett fantastiskt liv av allt det som vi har blivit välsignade av att få, sa hon då.

Dottern Minyas ADHD

Nu berättar Tess i podcasten Kristin Kaspersen – Nyfiken på om en kamp med sin dotter Minya. Hon märkte nämligen tidigt att de tjafsade väldigt mycket och att de inte förstod varandra.

– Minya, där märkte vi att det var något vi behövde hjälpa till med.Vi var tvungna att vara vaksamma med balans och alla har sina krig och problem.

– Så kände jag med Minya, att ”mmm, det är något här.” Vi gjorde en utredning så visade de sig att Minya hade adhd. Då tänkte vi ”gud vad skönt. Vad bra. Titta här lyfte vi på ett lock”.

Fick en bättre relation

Efter Minyas utredning fick hon den hjälp och stöd hon behövde och då blev relationen mellan mor och dotter bättre.

– Det var en lättnad. Nu kan vi prata istället för jag lägger energi på ”sitt still, ät upp maten” och allt det. All den energin som jag inte begripit vad det varit, säger hon och lägger till:

– Tills nu när det är mer ”aha”. Nu har det gjort under för vår relation. Det är jobbigt nog att vara i tonåren. Ska man då ha en tjatande mamma med. Så det är så skönt för Minya att få en lättnad att förstå.

LÄS OCKSÅ: Robin Kacaniklic avslöjar okända pakten i Farmen 2021

LÄS OCKSÅ: Allan Eriksson om bråket i Farmen – sanningen om utskällningen till Mary

Senaste nytt