Telenor-pappan Michael Perlitz sista dagar – familjen om sorgen

Michael Perlitz från Telenor-reklamen är död. Familjens ord om sorgen.

Under lördagen nåddes svenska folket av nyheten att Michael Perlitz, känd från Telenor-reklamen hastigt gått bort. Nu berättar Michaels familj om sorgen.

Michael Perlitz blev ett välbekant ansikte för många när han klev in i rollen som pappan Sören i reklamfilmerna för Telenor. Sedan 2011 har han synts i tv-rutan tillsammans med ”Telenorfamiljen”, men under lördagen möttes Sverige av det tragiska beskedet att skådespelaren hastigt har gått bort. Han blev 50 år.

I samråd med Michael Perlitz familj skrev företaget ett meddelande på Facebook, där de uttryckte sin sorg över Michaels plötsliga bortgång.

”Telenor sörjer Michael Perlitz. I fredags nåddes vi av det mycket tragiska beskedet att Michael Perlitz gått bort hastigt. Efter samråd med och önskemål från Michaels familj har vi beslutet att dela informationen offentligt och visa vårt deltagande i sorgen. I sin roll som pappan Sören i Telenorfamiljen har Michael blivit ett välbekant ansikte för många svenskar. Vi har mötts av hans varma leende och skojfrisk humör i såväl TV, tidning och online under de senaste tio åren”, skrev Telenor i inlägget.

Vidare skrev företaget att de valt att för tillfället stoppa majoriteten av den reklam där Michael medverkar, för att kunna fortsätta ha en nära dialog med hans anhöriga.

”Våra tankar är först och främst med hans familj i denna svåra stund. Vi sörjer en fin kollega, skådespelare och vän som lämnat oss allt för tidigt. Vila i frid, Michael”.

Familjens ord om sista dagarna

För Expressen berättar nu Michael Perlitz familj om Michaels sista dagar. De förklarar att hans bortgång inte föregicks av någon sjukdom, men att de ännu inte vet vad som orsakade hans död.

– Inte mer än att det var en förmodad hjärtattack. Mer vet vi inte än. Läkarna som kom till oss på natten sa att det var något som hade hänt plötsligt, berättar Michael Perlitz exfrun för tidningen.

Dagar före sin död levde Michael Perlitz ett vanligt liv. Bland annat var han aktiv på Facebook och delade offentliga inlägg om sitt liv. De sista gjorde han på valborgsmässoafton, skriver Expressen. Han hade även kontakt med sin dotter kort före sin död.

– Det är en sådan total chock. De hade sms-kontakt bara några timmar innan, säger exfrun, som också är mamma till deras barn.

Telenors hyllning till Michael Perlitz

Efter en nära dialog med familjen har Telenor påbörjat en planering för en hyllning av Michael Perlitz. Exakt hur den ska se ut ännu inte bestämt, men att den kommer att bli av har Telenors marknadschef Linda Wetterborg bekräftat i ett mejl till Expressen. När det Michael Perlitz ska begravas är däremot ännu inte bestämt.

– Vi har inte riktigt orkat tänka på det ännu. Vi håller på att processa vår sorg på olika håll just nu, säger exfrun till tidningen.

Till inlägget som Telenor skrev under lördagen har hundratals personer skrivit ut sin sorg över Michaels plötsliga död i kommentarsfältet.

”Så fruktansvärt tragiskt! Vila i himmelsk frid Michael, legenden Sören. Mina tankar går till hans familj, vänner & även kollegorna, massa styrkekramar till er”, skriver en.

”Kommer att sakna honom, Telenorpappan. Beklagar sorgen”, skriver en annan.

”Fantastisk utstrålning! Varm och glad! Reklam man blev glad av. Kändes som den speglade livet, mycket igenkänning. Kommer sakna honom i rutan. Beklagar sorgen!”, skriver ännu en.

LÄS MER: Michael Perlitz är död – känd från Telenorreklamen

FOTO: Youtube

SENASTE NYTT!