BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Tareq Taylor lämnar Trädgårdstider – ersätts av Adam Aamann

21 apr, 2023 
André Färnsveden
Tareq Taylor.
I 15 år har Tareq Taylor varit med i Trädgårdstider.
Men nu väljer han att lämna programmet.
Tareq ersätts av danske stjärnkocken Adam Aamann.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tareq Taylor avslöjar bostadsköpet med Sofia StåhlBrand logo
Tareq Taylor avslöjar bostadsköpet med Sofia Ståhl

En ny säsong av Trädgårdstider ska spelas in. Men nu kommer SVT med det dystra beskedet att Tareq Taylor inte längre ska vara kvar.

Därför lämnar han programmet

Enligt SVT har Tareq tagit beslutet att lämna programmet, då han inte får ihop det med nya flytten till Stockholm.

– Efter 15 år av Trädgårdstider säger Tareq Taylor farväl till programmet och han medverkar inte i den säsong som just nu spelas in för sändning 2024. - I och med Tareqs flytt till Stockholm får han helt enkelt inte ihop sitt liv med vårt utdragna inspelningsschema. Vi kommer att sakna honom väldigt mycket men har all förståelse och respekt för hans beslut, säger projektledaren Jonas Gunnarsson.

I pressmeddelandet berättar nu stjärnkocken Tareq om känslorna och vad programmet betytt för honom.

Annons

– Trädgårdstider har varit otroligt viktigt för mig och är något av det allra roligaste jag fått göra. Det är ett speciellt program och ett speciellt gäng som jag verkligen kommer att sakna, säger Tareq Taylor.

När Hänt nyligen träffade Tareq Taylor på Micael Bindefeldts bokrelease berättade han vad han har på gång just nu.

– En ny bok som kommer ut nu. Sen kommer det en ny matresa i juni och Trädgårdstider går ju nu. Och sedan så blir det en USA-resa till hösten.

Ersätts av danske stjärnkocken

Vem som kommer att ersätta Tareq avslöjar kanalen i samma veva. Redan om en vecka ska danske stjärnkocken Adam Aamann hoppa in och börja spela in programmet som ska sändas 2024. Han driver sex restauranger och har erfarenhet från tv sedan tidigare, han har nämligen gjort flera säsongen av danska programmet Madmagasinet på DR.

Annons

– Jag är mycket entusiastisk över att ha fått möjligheten att bli en del av Trädgårdstider som är ett populärt program även här i Danmark. Att följa säsongen och de olika stadierna av trädgårdsarbete under året är ett underbart sätt att koppla samman sig med naturen och lära sig hur man får ut det mesta av sin egen trädgård, säger han pressmeddelandet.

Programledaren Pernilla Månsson Colt berättar om känslorna över att ha Adam som kollega.

– Det känns jättespännande att få in Adam i vårt gäng. Han lagar fantastisk mat och är otroligt intresserad av att odla så det känns som han kommer att passa in till hundra procent. Han har dessutom humor vilket är viktigt i vårt program, säger hon.

Trädgårdstider sänds just nu på SVT och har den här veckan börjat inspelningarna av en ny säsong för sändning 2024.

FOTO: LINDAHL BJÖRN/Aftonbladet, Mattias Ankrah MAN

Annons