ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tårarna rann när Börje Salming hyllades i natt: ”Väldigt emotionellt”

12 nov, 2022 
Maja Slobodnik
Börje Salming och Mats Sundin på plats i Toronto. Börje Salming väldigt känslosam lutar sig mot Sundins axel.
Inatt hyllades Börje Salming på plats i Kanada i Toronto Maple Leafs hemmaarena.
Han välkomnades med stånde ovationer och tårarna rullade ned för hans kinder när han fördes ut på isen.
– Det var väldigt emotionellt, men också fantastiskt att få vara med och se kärleken Toronto visar Börje, säger Mats Sundin till Sportbladet.
Annons
Börje Salming: ”Mer kanadensare än kanadensarna”Brand logo
Börje Salming: ”Mer kanadensare än kanadensarna”

Inatt fick den ikoniska hockeylegendaren och ALS-sjuka Börje Salming sin stora hyllning av Toronto – staden han kallar sitt andra hem. Och visst välkomnades han som en förlorad pojke som återvänt, ”The King” was back.

I Scotiabank Arena, där Salmings forna lag Toronto Maple Leafs är hemmahörande, var läktaren fylld till bredden. När Börje Salming, som spelade 16 säsonger med laget, leddes ut på isen och sedan stod sida vid sida och i armkrok med Mats Sundin och Darryl Sittler fylldes arenan av applåder och jubel.

Annons

De stående ovationerna torde inte ta slut och på isen var det mycket känslosamt. Tårarna rullade ned längs Salmings kinder.

Lutandes mot Sittler fick han hjälp av honom att höja högerarmen för att kunna vinka till publiken. Han kunde sedan på egen hand höja vänsterarmen och applåderna ekade ännu högre.

Darryl Sittler, Börje Salming och Mats Sundin tillsammans på isen.
På isen blev det känslosamt när de tre hockeylegendarerna hyllades av kanadensarna.

”Toronto visar Börje så mycket kärlek”

Börje Salming hyllades tillsammans med sina tidigare lagkamrater Mats Sundin och Darryl Sittler som även de mottog applåder från publiken när deras namn ropades ut i högtalarna.

Annons

– Det var...väldigt emotionellt. Men också fantastiskt att få vara med och få uppleva hur Toronto visar Börje så mycket kärlek, säger en tagen Mats Sundin till Sportbladet.

Salming som på en väldigt kort tid blivit allvarligt sjuk i ALS har redan svårt att prata och att gå. Sundin säger till Sportbladet att han tror att Salming kände stödet från hemmapubliken.

En längre hyllning till Börje Salming är planerad inför att Toronto Maple Leafs möter Vancouver Canucks under natten till söndag, svensk tid.

FOTO: TT

Annons