Tårarna på Farmen – efter TV4:s chockbesked

Mergim Farmen

Det blev lika många glädjetårar som sorgetårar efter TV4:s oväntade beslut i onsdagens avsnitt av Farmen.

Varken Jean-Luc Martin, 48, Esmeralda Gyllensvärd, 28, och Linnéa Åkesson, 28 har hittills lyckats kämpa sig till någon amulett och oron spreds sig på gården när de alla tre kallades till veckans gårdskamp. Men någon tävling blev det aldrig.

I stället möttes de av programledare Paolo Roberto som gav deltagarna ett chockerande besked. I stället för gårdskampen bytte deltagarna plats med de tre torparna Mergim Qoqaj, 26, Johanna Ågren, 29 och Fredrik Andersson, 21.

– Det kändes som en käftsmäll, säger Esmeralda i programmet då hon är tvungen att bege sig till torpet.

Även Linnéa Åkesson var besviken över TV4:s beslut och tårarna rinner ner för hennes kinder när hon berättar om saknaden efter de andra farmen-deltagarna.

“Ville inte att jag skulle komma in”

Någon som var betydligt gladare över programmets vändning var Mergim Qoqaj som möttes av många glädjerop och karmar när han klev tillbaka in på Farmen efter att ha blivit utslagen i säsongens första ting. Men bakom glädjetårarna menar Mergim att de andra farmarna hade helt andra känslor för hans återkomst.

– Jag var bara glad över att vara med i tävlingen igen. Men man märkte ju att att ganska många inte ville att jag skulle komma in. Innerst inne så tror jag bara att det var Momma som blev glad att jag kom in, säger han till Hänt.

Varför de andra farmarna var försiktigt inställda till att Mergim återvände till gården har han flera teorier kring. Bland annat att de ser honom som ett hot i spelet och en stark motståndare.

–  Dem tycker väll att jag är lite för kaxig och tyckte att jag körde spelet lite för hårt i början. Jag bildade pakter och försökte spela spelet och därför gillade dem inte mig. Sen är jag självsäker och säger högt vad jag tänker och tycker.

Glädjetårar

Men trots Mergims misstankar om de andra deltagarnas känslor när de tre torparna klev in på Farmen så möttes dem med både glädjetårar och hejarop. Särskild berörd av händelsen blev Eleonora Gustafsson, 57, som grät både en och två tårar när hon återförenades med vännen Johanna.

– Dem har kommit väldigt nära varandra, även om jag tror att hon blev glad över att se mig också så tror jag att det mest var Johanna som gällde, säger Mergim Qoqaj.

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!