Tårarna efter tabben i "Farmen": "Ett misstag som jag får leva med"

Tårarna efter tabben i "Farmen": "Ett misstag som jag får leva med"

I kvällens avsnitt av TV4:s dokusåpa"Farmen" blir det en duell mellan Robert Lundström och Alexandra Louthander. Utgången av tävlingen blev inte som någon av dem väntat sig.

I kvällens avsnitt av dokusåpan “Farmen” är det dags för tvekamp på gården för att avgöra vilka som blir kvar i finalen.

Robert Lundström39, har tidigare berättat hur han förberett sig för olika tävlingsgrenar i hemlighet. Men när det är dags att möta Alexandra Louthander, 26,  i en kunskapsduell gör han ett stort misstag som leder till att han slås ut ur tävlingen – till sin stora besvikelse.

I tvekapen skulle deltagarna identifiera olika växter. Robert kände sig säker medan Alexandra kände sig mer orolig då hon inte pluggat så mycket. De svarar på fråga efter fråga och till slut hade båda lika många poäng.

I en utslagsrond skulle de mäta upp fem meter rep, något som Robert i förväg övat på.

– Jag vet ganska exakt hur man mäter en meter med en arm och min hand. Jag har mätt ut det innan jag kom hit. Det har inte slagit fel en enda gång, säger Robert Lundström i programmet.

Även Alexandra har vana av att mäta upp avstånd.

– Jag har ju hållit på med hästhoppning så jag har ju mätt avstånd mellan hinder och grejer så jag är ganska säker på mina steg, säger Alexandra Louthander.

När de båda tävlande lämnat över sina uppmätta rep till programledaren Paolo Roberto för kontrollmätning visade det sig att Roberts rep var 5 meter och 95 centimeter och Alexandras rep 4 meter och 98 centimeter.

Alexandra jublar när hon förstår att hon vunnit. Robert är mycket besviken när han inser sitt misstag. Istället för fem meter har han måttat upp sex meter.

Innan han lämnar gården berättar han om sin tabbe och kan inte hejda tårarna.

– Jag var för snabb. Jag mätte en meter fel. Ett misstag som jag får leva med nu. Att lämna “Farmen” känns inte roligt alls. Jag hade så gärna velat vinna det här. Jag har kämpat och jag har jobbat och jag har tampats med människor som, ja jag vet inte vad jag ska säga om dem ens. Jag känner själv att jag var värdig att vinna det här. Jag är jättebesviken, säger Robert Lundström.

Här är alla deltagare i kommande “Farmen VIP”:

Camilla Henemark

Samir Badran

Sigrid Bergåkra

Yvonne Ryding

Patrik Sjöberg

Klara Svensson

Ola-Conny Wallgren

Felicia Bergström

Glen Hysen

Ben Mitkus

LÄS OCKSÅ: Farmen-Roberts hemlighet under inspelningen – som inte visas i TV4

LÄS OCKSÅ: Farmen-profilens ilska mot TV4 efter programmet: ”Har gått till överdrift”

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN