LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tan by Klara leder nya serien FBOY Island – här är allt du vill veta

28 apr, 2022 
Fboy island med Klara Elvgren
Tre kvinnor – med massa män på en ö.
FBOY Island har en minst sagt unik programidé.
Här är allt du vill veta!
Annons
Smail och Tan by Klara leder Studio Paradise tillsammans – berättar om känslornaBrand logo
Smail och Tan by Klara leder Studio Paradise tillsammans – berättar om känslorna

Älskar du svenska realityserier? I så fall har du snart ett nytt program att skriva upp på din lista över serier som du vill se – FBOY Island.

HBO Max avslöjade nämligen nyligen i ett pressmeddelande att de ska spela in en svensk version av den amerikanska dejtingsserien FBOY Island.

Det blir influencern Klara Elvgren, mer känd under namnet Tan by Klara, som leder programmet.

– Vår beställning av serien representerar vår ambition att underhålla vår lokala publik, bredda vårt utbud och fånga in en ny publik till HBO Max – och samtidigt behålla kvaliteten, säger Annelies Sitvast, chef på HBO Max.

Vad handlar FBOY Island om?

I det amerikanska dejtingprogrammet är det tre kvinnor som åker till en ö, för att få sällskap av en grupp med män. Men sedan finns det en rejäl twist på det hela. Hälften av dessa män är nämligen där för att hitta kärleken, medan den andra hälften är så kallade ”fuckboys”, som enbart vill ha vinstpengarna.

Annons

Under programmets gång ska de tre kvinnorna dejta männen i hopp om att hitta kärleken och såklart helst undvika att bli sårade av en ”fuckboy”.

HBO Max skriver i pressmeddelandet att serien är ett ”socialt experiment”.

– Serien tar ett nytt, fräscht grepp på konceptet dejtingserier – den är rolig, självsäker och sätter kvinnorna i centrum för besluten, säger Annelies Sitvast på HBO Max.

– En viktig del för vår lokala produktion av Max Originals är att öka utbudet av unscripted-innehåll. Att skapa lokala versioner av Max amerikanska format ”FBOY Island” reflekterar den ambitionen. Det kommer att aviseras flera spännande reality-nyheter inom de närmaste veckorna och månaderna, säger Antony Root, innehållschef på HBO Max.

När har FBOY Island premiär i Sverige?

Visst låter programmet intressant? Men för den som är nyfiken får man dessvärre vänta lite till, för ännu finns det inget premiärdatum för den spännande dejtingserien. Fboy Island lanseras också i lokala versioner i Danmark, Spanien och Nederländerna.

Den första säsongen av FBOY Sverige kommer bestå av tio avsnitt.

Tan by Klaras egna ord om FBOY Island

När Klara äntligen fick avslöja nyheten om programmet på sin Instagram skrev hon glatt med stora bokstäver:

”BAAAAAAAM!!!!!! Äntligen kan jag berätta att jag är programledare för FBOY ISLAND. Känner mig taggad och jag är så redo att kicka igång denna nya resa. TACK FÖR ALL KÄRLEK JAG FÅR AV ER DAGLIGEN OCH SOM TAGIT MIG HIT. Aldrig ngt jag kmr ta för givet.”

Foto: Linus Hallsenius/HBO Max

Annons