Tage Danielssons barn har vuxit upp – så ser de ut idag

Tage Danielsson

Den populära komikern Tage Danielsson var gift med Märta-Stina Köhler under hela sitt liv.
Tillsammans fick paret sönerna Jesper och Patrik.
Så ser de ut idag!

Tage Danielsson var en svensk författare, komiker, skådespelare samt regissör. Han inledde sin bana i mediabranschen och på Sveriges Radio, där han 1954 sände sitt första program Andersson i nedan.

Det var under radiotiden som Tage Danielsson kom i kontakt med Hans Alfredsson för första gången, och man undrar om de där och då kunde ana vilken enorm succé de både skulle komma att göra många år framöver? Tillsammans blev de nämligen en enormt populär och hyllad humorduo.

Vid sidan av samarbete med Hans skrev Tage flera böcker samt gjorde filmer på egen hand. Bland annat låg Tage bakom Ronja Rövardotter.

Mest känd var nog Tage för att ha gjort Sagan om Kar-Bertil Jonssons julafton. En berättelse som än idag visas på TV varje julafton.

Stor ilska mot prinsparet efter händelsen med hunden

Tage Danielsson dog i sviterna av cancer

Tage Danielsson föddes i Sankt Lars församling i Linköping 1928. Han dog sedan den 13 oktober 1985 i sviterna av en cancer. Tage blev 57 år ung. På begravningen höll hans vapendragare, Hasse Alfredsson, ett tal för sin bortgångne vän.

– Åh vad jag har haft roligt med dig, sade Hasse enligt Aftonbladet.

1955 gifte Tage Danielsson med Märta-Stina Köhler och tillsammans fick de sönerna Jesper och Patrik. Tage och Märta-Stina var äkta makar fram tills Tages död.

Tage Danielsson (t.h) studerar lottnumren med sönerna Patrik och Jesper vid en tillställning 19:e januari 1968. Foto: Jacob Forsell/TT

Jesper var 22 år gammal när pappa Tage gick bort. Idag är han 58 år gammal och är verksam som filmregissör. Med andra ord kan man säga att han gått i pappa tages fotspår. 2006 debuterade Jesper med serien Draken.

– Det handlar om en liten flicka som träffar en drake, som hon måste rädda från civilisationen. Den är rolig och spännande och lite sorglig, berättade Jesper för Svenska Dagbladet.

Och under 2022 har Jesper Danielssons roman Före och efter Klea premiär på SVT.

För mig är en del av Före och efter Klea ett slags nostalgi. En blinkning tillbaks till de berättelser och litterära världar som fyllde och formade mig när jag var ung. Men bara en liten del. Mest handlar det ju om framtiden. Och nuet. Och hur de sitter ihop”, skriver han på Bonnier Carlsens hemsida.

Så ser Tage Danielssons son, Jesper, ut idag:

Jesper Danielsson. Foto: Bonnier Carlsen/pressbild

LÄS OCKSÅ: Yvonne Ryding har två barn – så ser Sandra och Nathalie Bergqvist ut idag

LÄS OCKSÅ: Gunilla Persson om dottern Erikas relation till okända killen

FOTO: Jacob Forsell/EXP/TT

SENASTE NYTT!