TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Systrarna Parnevik kritiska mot Isabella Löwengrip – efter uttalandet: ”Sorgligt”

17 jan, 2018 
Preventivmedelsappen Natural Cycles har anmälts till Läkemedelsverket på grund av att 37 kvinnor har blivit gravida. Isabella Löwengrip som är en av delägarna säger att det beror på att man har varit slarvig, men nu kritiseras hon av systrarna Parnevik.
Annons

Förra veckan kritiserades Isabella ”Blondinbella” Löwengrip, 27, för att hennes preventivmedelsapp Natural Cycles har anmälts till Läkemedelsverket av Södersjukhuset. Anledningen är att 37 kvinnor har blivit gravida efter att ha använt appen som preventivmedel, skrev Aftonbladet.

Isabella förklarade till Aftonbladet att orsaken till att en sådan stor andel blivit oönskat gravida var att de slarvade.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Vi är lika säkra som våra konkurrenter, men så fort det bygger på en daglig rutin blir det en mänsklig faktor som gör att det blir oönskade graviditeter. Vi har i dag en procent även om man använder det så som man ska använda det och sex procent om man slarvar, det gäller alla preventivmedel i dag. Så fort du måste ta något regelbundet finns det de som slarvar, säger hon.

Några som blir sponsrade av Natural Cykels är systrarna Penny Parnevik, 20, och Peg Parnevik, 22, med sin podcast ”Pillowtalk”. Nu har de lyft ämnet och kritiken i podden, och förklarar att de båda lider med de tjejer som blivit gravida trots att de använt sig av appen. Och att Isabella uttryckt att det hela berodde på att tjejerna varit slarviga uppskattas inte av någon av dem.

Annons

– Jag tycker det var onödigt att använda ordet slarvig. Jag läste i en artikel – och jag tyckte det var “amen sister!” – att man ska aldrig säga att kvinnorna som blev gravida var slarviga. Vilket sorgligt ordval, säger Peg Parnevik i podcasten.

De förklarar att de först blev stressade när de insåg att de blir sponsrade av, och själva pratar gott om, appen i sina avsnitt. Däremot anser de att kritiken mot appen är oförtjänt.

– Även när jag tog p-piller trodde jag inte 100% att de skulle skydda mig. Samma sak med kondomer, det kan vara hål – så mycket kan hända. Ibland fick jag diarré och då funkade inte pillren. Jag tycker det är lite orättvist att doktorer och forskare säger att det inte är ett riktigt preventivmedel, säger Peg Parnevik.

Penny Parnevik har diskuterat appen med sin pojkvän Douglas Murray, 37, och även han håller med systrarna om att appens kritik är lite väl hård.

– Jag pratade med min pojkvän om det här. Han tyckte att det Natural Cycles försökt göra är att hitta en lösning. Killar behöver inte proppa i sig hormoner, om tjejer inte vill det, då ska de inte behöva göra det, säger hon.

Foto: IBL

Annons