SVT:s vändning för Allsång på Skansen

Sanna Nielsen Allsång på Skansen

En Allsång utan publik.
Nu berättar SVT om reservplanen för Allsång på Skansen.
Slå på ljud

Allsång på Skansen har funnits sedan 1935 och sänts av SVT sedan 70-talet med sina klassiska sånghäften till tonerna av Lasse Berghagens, 74, Stockholm i Mitt hjärta. Förra året firade programmetet 40 år.

Sanna Nielsen tog över som programledare för Allsång på Skansen 2016, efter att Petra Marklund burit ansvaret för allsången under två säsonger. I somras avslöjade hon även under säsongens sista program att hon skulle vara programledare även sommaren 2020.

– Jag har fått vara er allsångsledare i fyra år och jag har njutit av varje sekund. Vi ses nästa år igen, ropade hon till publiken.

Men hur det blir för Sanna och Allsång på Skansen på grund av coronaviruset återstår att se. I slutet av mars sa SVT  till Hänt att de tänkte sända programmet som vanligt.

Per Rådelius, projektledare för Allsång på Skansen skrev då till Hänt i ett mejl:

”SVT har naturligtvis diskussioner om hur Allsång på Skansen kommer att påverkas med rådande restriktioner, men som läget är i dag – 26 mars – planerar vi fortsatt för att programmet ska göras. ”

Nya beskedet för Allsång på skansen

Men nu verkar SVT ha fått ta fram en reservplan. För Aftonbladet berättar de att det ser ut som att de kommer få sända programmet utan publik.

– Vi jobbar vidare för att vi ska göra Allsång på Skansen i sommar. Sen är det naturligtvis så att vi förstår att det finns en högre risk för att vi kommer få göra det utan publik, säger Per Rådelius, projektledare på SVT.

Enligt Pär Rådelius arbetar SVT utifrån flera olika scenarior och de ser till att anpassa sig beroende på hur Folkhälsomyndighetens rekommendationer förändras.

– Vi kan bara följa det som Folkhälsomyndigheten säger. Vi vet ju inte om det fortsätter i tre veckor till, eller fem månader. Så naturligtvis bollar vi massor av olika idéer. Om det ser ut på ett sätt så får vi göra si, eller blir det på ett annat sätt får vi göra så, säger han till Aftonbladet.

FOTO:TT/SVT/SVTplay

SENASTE NYTT!