Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

SVT:s svar till Hasse Aro – efter oväntade kritiken mot På spåret

11 apr, 2018 
AvLinda-Marie Nilsson
Hasse Aro har påstått att han är portad från På Spåret. Nu svarar SVT.
Hasse Aro uppger att han är "portad" och "bannlyst" som deltagare i "På Spåret". Nu svarar SVT – och menar att det inte alls är så.
Annons

Det var i Rix FM:s morgonprogram Rix Morronzoo som tv-profilen Hasse Aro, 60, berättade att han inte får delta i “På spåret”. Enligt honom är han inte välkommen, utan snarare “portad” och “bannlyst”.

– Nu ska jag berätta sanningen. Jag är portad därifrån tror jag. Det var en person som blev tillfrågad om hen ville vara med i På spåret, jag behöver inte namnge vem det var. Men hen tyckte att det var jättekul och ringde mig och frågade om jag ville vara hens parhäst, vilket jag tyckte var jättekul. Men då sa redaktionen ”nej, honom vill vi inte ha”, sa han i radioprogrammet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Hasse Aro menade att händelsen skett längre bak i tiden och att han inte är säker på att det varit under programledarna Kristian Luuk, 51, och Fredrik Lindströms, 51, tid.

– Jag är inte säker på att det här var på Kristian Luuks tid, det kan ha varit före det. Jag nämner inga namn, men jag är bannlyst där. Men det är lite tjusigt å andra sidan, säger han i Rix FM.

Annons

Nu berättar SVT sin sida av saken. I ett mejl till Hänt skriver programmets projektledare Christina von Sydow att hon inte känner till att Hasse Aro skulle vara portad och menar även att han inte förslagits som “parhäst” med någon deltagare under hennes tid.

“Det här är något som vi inte känner igen över huvud taget. Ingen av oss som jobbar med programmet nu och de sista i alla fall fem åren har någonsin hört talas om detta. Det är inte heller någon som vi har pratat med som har föreslagit Hasse Aro som parhäst, inte under de senaste fem åren i alla fall. Det har inte heller lämnats över från tidigare redaktioner att Hasse Aro skulle vara vare sig “portad” eller “bannlyst” som tävlande i På spåret“, skriver hon i mejlet.

Det finns inte heller någon annan speciell anledning till att Hasse Aro ännu inte har synts i programmet.

“Skulle det vara konstigt att just Hasse Aro inte har varit med i På spåret? Det är jätte-, jättemånga som inte varit med i På spåret …”, skriver hon och fortsätter:

“Med detta sagt: om det är som Hasse Aro säger, så måste det vara för väldigt länge sedan och inget som har ärvts av senare redaktioner och därmed inte heller något som vi kan svara på.”

Foto: IBL

Annons