LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

SVT:s svar efter kritiken mot Pernilla Wahlgren – Christian Bauer hoppar in

05 jul, 2023 
Moa Risberg
Pernilla Wahlgren leder under sommaren årets upplaga av Allsången.
På grund av hennes SVT-medverkan stoppas alla reklamsamarbeten.
Nyligen uppdagades det att fästmannen Christian Bauer tagit över jobbet.
Nu riktas kritik mot det hela från följarna.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här avslöjar Pernilla Wahlgren sanningen till Christian Bauer: ”Jag har en låsning”Brand logo
Här avslöjar Pernilla Wahlgren sanningen till Christian Bauer: ”Jag har en låsning”

Eftersom Pernilla Wahlgren, 55, leder årets upplaga av SVTs Allsång på Skansen betyder det att hon inte får göra några betalda samarbeten eller medverka i reklam för varumärken.

Eftersom SVT:s program, Allsång på Skansen går under reglerna för public service, gäller en karens från två veckor innan programmet har sin första sändning till två veckor efter det sista avsnittet.

Folkkära Pernilla är utöver sin roll som allsångsledare och artist även väldigt stor på Instagram. I dagsläget har hon hela 795 tusen följare på sin Instagram som dagligen tar del av hennes uppdateringar i vardagen.

Pernilla gör i vanliga fall betalda samarbeten med stora företag på sitt konto, något som hon behövt lägga på is under tiden hon arbetar med Allsången.

Christian Bauers stöd till Pernilla Wahlgren under Allsång på Skansen

Nyligen upptäckte Instagram-profilen Tramsfrans, som flitigt uppdaterar om kända profiler på sociala medier, att Pernillas sambo
Christian Bauer
, 57, tagit över kontot för deras gemensamma lyxvilla på Lidingö.

Annons

Tramsfrans delar med sig av en story och skriver att han tycker att det är "genialiskt" av Pernilla att använda detta kryphål för att undvika SVT-karensen.

Kontot de har för parets gemensamma villa heter @villa_wahlgren och sköts nu helt och hållet av sambon Christian. Något som de är tydliga med att nämna i biografin på kontot, två gånger om.

Christian har sedan länge haft en privat profil på sociala medier. Något som ändrats sedan Pernilla började som Allsångsledare.

SVT:s svar efter kritiken mot Pernilla Wahlgren

Eftersom villans konto delar samma efternamn som Pernilla på Instagram kontaktade Hänt, SVT, kring vad som gäller för karensen.

Hur ser ni på att Pernillas sambo gör samarbeten från husets konto med hennes namn?

Annons

På frågan svarar Haida Jamshidi, exekutiv producent och projektledare på SVT.

”Det som Pernilla arbetar med före och efter hennes karens är inget som SVT kan styra. Kontot är hennes sambos har ingen koppling till SVT eller Allsången.”

Starka reaktioner efter Christians inhopp för Pernilla

Bloggbevakning som också bevakar kändisarna på sociala medier och på deras bloggar delade med sig av Tramsfrans-story i ett inlägg på bloggen. I kommentarerna under inlägget kan man läsa om flera personer som reagerar starkt på händelsen.

”Kunde inte Villa Wahlgren fått vila under Allsångs-sommaren? Att dessutom låta Bauer stå som ansvarig – skulle ingen reagera?”

”Alltså jag kan tänka mig att andra som gjort uppdrag för SVT och därmed avslutat/inte påbörjat nya samarbeten kan tycka att det är märkligt att Pernilla fortsätter? Rätt ska ju ändå vara rätt, och här borde ju SVT gå in och göra något åt saken.”

”Trodde hon inte att det skulle märkas??”

”Japp och det var därför som han öppnade upp sitt konto från att ha varit privat. Lagom tid innan Allsången”

”Pinsamt och sniket är bara förnamnet”

FOTO:TT/Karin Törnblom

Annons