kristian luuk

SVT:s svar efter Kristian Luuks tabbe i På spåret

KRISTIAN LUUK, PÅ SPÅRET

Mitt under gruppspelet i På spåret hände det som inte fick hända. Kristian Luuk säger plötsligt fel på en ledtråd och tv-tittarna hemma i sofforna reagerade direkt.
Nu ber SVT om förlåtelse.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kristian Luuk om framtiden för På spåret
0:27

Efter reklamen: Kristian Luuk om framtiden för På spåret

(0:27)

Slå på ljud

Kristian Luuk, 56, och Fredrik Lindström, 59, har sedan hösten 2009 varit frontfigurerna för SVT:s långkörare På spåret.

Kristian Luuk tog över rollen som programledare efter legenden Ingvar Oldsberg, som ledde programmet i 21 år. Idén föddes år 1986 när frilansjournalisten Lennart Andersson såg ett 1 minuts långt klipp som visade en tågresa mellan London och Brighton. Idén utvecklades och sagt och gjort hade man ett helt nytt tv-program.

Än idag är På spåret ett av svenska folkets absoluta favoriter när det kommer till helg-underhållning. På flera platser runtom i landet anordnas även "På spåret-kvällar" och i Lund sitter exempelvis studenter och förfestar till programmet.

Vi är nu mitt uppe i säsongen och i kvällens avsnitt var det Josefin Johansson och Johar Bendjelloul som mötte Jason Diakité och Marcus Samuelsson.

Missen i På spåret – SVT:s svar

I vanlig ordning ska lagen gissa vart de är på väg med tåget och under "resans" gång kommer alltid de traditionsenliga ledtrådarna. Men då hände det som inte fick hända!

”Vi ska besöka färgrik stad” lyder en av ledtrådarna.

– Färgrik stad sa vi, det är ju färjetrafik där mellan Trelleborg och Sassnitz, förklarade Kristian Luuk.

Men problemet är bara att färjetrafiken mellan städerna slutade att gå 2020, vilket nu skapar stor förvirring bland tittarna.

Nu uttalar sig SVT om missen, i ett meddelande till Aftonbladet.

”Vi är ledsna att det blev fel i förklaringen till ledtråden om Trelleborg. Färjetrafiken mellan Trelleborg och Sassnitz lades ned 2020. Denna felaktighet påverkade dock inte resultatet i kvällens tävling”, skriver Samuel Wiklund, som är projektledare för På spåret, till tidningen.

Hänt har sökt Kristian Luuk.

FOTO: SVT, Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN