SVT:s ödesbesked om Allsång på Skansen 2020

Sanna Nielsens liv efter allsång på skansen 2018

Flera tv-program ställs nu in på grund av coronaviruset.
Nu avslöjar SVT hur Allsång på Skansens framtid ser ut – med tanke på situationen som råder.
Slå på ljud

Allsång på Skansen har funnits sedan 1935 och sänts av SVT sedan 70-talet med sina klassiska sånghäften till tonerna av Lasse Berghagens, 74, Stockholm i Mitt hjärta. Förra året firade programmetet 40 år.

I somras ändrade de på en sak som flera efterfrågat. Fram tills förra sommaren har programmet valt att behålla traditionen att ha sångtexten i häften, till skillnad från bland annat Lotta på Liseberg på TV4 där texterna syns på skärmar framför publiken.

Efter att ha mötts av kritik kring just valde SVT att utföra en ändring som många hade väntat på länge – nämligen att visa sångtexterna på skärmar. Den nya ändringen innebär LED-skärmar, som ska underlätta och förhöja stämningen hos tittarna som står längre bak på den mysiga Sollidenscenen på Skansen – både inne vid scenen och utanför där folk står och försöker få en glimt av programmet.

Trots kritiken mot SVT, och att tekniken gått väldigt segt framåt, hävdar projektledaren Per Rådelius att många fortfarande vill ha de klassiska sånghäften som varit en tradition ända sedan Bosse Larsson tog över skutan 1979.

– Det är väldigt många som vill ha häftena, det är mer folk som vill ha häftena än de som inte vill det. Jag själv vill ha häftena kvar, sa han till Hänt i somras.

Allsång på Skansens framtid

Sanna Nielsen tog över som programledare för Allsång på Skansen 2016, efter att Petra Marklund burit ansvaret för allsången under två säsonger. I somras avslöjade hon även sista programmet att hon skulle vara programledare även sommaren 2020.

– Jag har fått vara er allsångsledare i fyra år och jag har njutit av varje sekund. Vi ses nästa år igen, ropade hon till publiken.

Men hur det blir för Sanna och Allsång på Skansen på grund av coronaviruset återstår att se. Men som det ser ut just nu tänker SVT sända programmet.

Per Rådelius, projektledare för Allsång på Skansen skriver till Hänt i ett mejl:

”SVT har naturligtvis diskussioner om hur Allsång på Skansen kommer att påverkas med rådande restriktioner, men som läget är i dag – 26 mars – planerar vi fortsatt för att programmet ska göras. ”

FOTO: TT

SENASTE NYTT!