LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Pernilla Wahlgrens framtid i Allsång på Skansen – SVT:s besked

25 jul, 2023 
Amanda Rönnell
Pernilla Wahlgren i Allsång på Skansen
Pernilla Wahlgren i Allsång på Skansen
Pernilla Wahlgren har gjort braksuccé i Allsång på Skansen och antalet tittare skjuter i höjden.
Men kommer hon att leda programmet även nästa sommar?
Nu uttalar sig SVT om Pernillas framtid.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Olle Jönssons arvode för Allsång på Skansen: ”Det är inte det som är det viktiga”Brand logo
Olle Jönssons arvode för Allsång på Skansen: ”Det är inte det som är det viktiga”

I år har Pernilla Wahlgren, 55, axlat rollen som programledare och allsångsledare för Allsång på Skansen och tagit hela svenska folket med storm.

– Det är så stort, så hedrande och smickrande. Jag är så glad att axla den här manteln efter alla Allsångsledare som kommit före mig, sa Pernilla i SVT:s Morgonstudion när hennes nya sommarjobb precis hade avslöjats.

Före henne var schlagerdrottningen Sanna Nielsen, 38, programledare i hela sju år. Det var i augusti 2022 som Sanna gjorde sin sista dag som Allsångsledare.

– Att gå vidare och tacka för de här åren var helt rätt beslut. Jag kände att jag gjort allt jag ville i det programmet. När jag började glänta på den dörren, var det ganska lätt att bestämma mig för det, berättade Sanna i en intervju med Amelia.

Hon fortsatte:

– Självklart kommer jag sakna människorna som jobbar med programmet, är på scenen och i publiken. Det är ett fantastiskt sommarjobb, men Pernilla Wahlgren är briljant och kommer att göra programmet till sitt eget.

Annons

Pernilla Wahlgrens tittarsuccé i Allsång på Skansen

Och briljerat har Pernilla sannerligen gjort. Faktum är antalet tittare har ökat markant sedan Pernilla tog över facklan som programledare.

Enligt siffror från sajten MMS som mäter tittandet på program, klipp och reklam på TV och onlinevideo, bänkade sig 1 434 000 tittare framför tv-apparaterna för att se Pernilla Wahlgren leda programpremiären. Något som är klart bättre än förra årets säsongsstart, som sågs av 1 243 000 tittare enligt Dagens media.

Pernilla Wahlgren har uttryckt sin glädje över tittarsiffrorna – programmet toppade nyligen TV-toppen – tredje veckan i rad.

VI ÄR SÅ GLADA att vi för tredje veckan i rad toppar TV-toppen med ”Allsång på Skansen”!!! Förra veckan hade vi dessutom över 17.800 glada i publiken (rekord sedan 2016!)”, skrev Pernilla då i ett Instagram-inlägg.

SVT:s dystra besked – Pernillas framtid i Allsång på Skansen

Trots Pernilla Wahlgrens totala succé är det ännu oklart om hon kommer att fortsätta en andra säsong. Nu uttalar sig SVT om Pernillas framtid i Allsång på Skansen.

Det är inget som vi kommunicerar i nuläget”, skriver SVT:s press till Hänt.

Om Pernilla kommer att inta Sollidenscenen på Skansen även nästa sommar återstår alltså att se.

Foto: Ali Lorestani/TT och Robin Lorentz-Allard /Aftonbladet/TT

Annons