SVT-tittarnas kritik mot duo-appen i Allsång på Skansen

Sanna Nielsen i Allsång

På grund av coronapandemin ser årets säsong av Allsång på Skansen lite annorlunda ut.
Nu möts en ändring av hård kritik i sociala medier.
– Riktigt pinsamt, skriver en person i en kommentar.
Slå på ljud

Sedan 1990 har Allsång på Skansen sänts varje sommar på SVT. Åtta tisdagar i rad bjuds tittarna på uppträdanden från Sveriges främsta artister och denna sommar är inget undantag. I år kommer vi att få se bland andra Daniel Adams-Ray, Shirley Clamp, Peg Parnevik och Lena Philipsson på Sollidenscenen.

Sedan 2016 är det artisten Sanna Nielsen, 35, som leder showen. Att Sanna återigen har fått det ärofyllda uppdraget är hon väldigt glad över.

– Det ska bli jätteroligt att ännu en gång få leda Allsång på Skansen. Att få sjunga tillsammans, sprida glädje och gemenskap över hela landet, sa hon i ett pressmeddelande inför premiären.

Så är Allsång på Skansen 2020

Det stod länge oklart ifall det över huvud taget skulle kunna bli ett Allsång på Skansen 2020. På grund av coronapandemin var det långt ifrån en självklarhet.

I mars kom SVT med glädjebeskedet att det blir av trots allt, men Allsång på Skansen ser inte riktigt ut som tittarna är vana vid. Det spelas nämligen in utan publik på plats. Trots den stora ändringen var kanalen optimistiska inför premiären.

– Vi hoppas att värmen och glädjen från Sanna, orkestern och gästartisterna på scenen fortsatt når ända ut i tv-sofforna, precis som den brukar, sa Per Rådelius, SVT:s projektledare för Allsång på Skansen, i ett pressmeddelande.

Tittarna bjuds in med appen

Eftersom att publiken inte kan närvara på plats och sjunga med i allsångslåtarna har SVT kommit på en annan lösning. Genom att ladda ner appen Duo får tittarna möjlighet att delta i sändningen direkt från tv-soffan.

Detta moment var någonting som Sanna Nielsen var rejält nervös över eftersom de aldrig testat det förr i Allsång på Skansen. Men som tur är fungerade det nya konceptet precis som det skulle och numera får tittarna varje vecka se små rutor dyka upp i rutan, där personer filmar sig själva när de sjunger med i låtarna.

Kritikstorm efter ändringen

Det verkar dock som att Duo-appen är en riktig vattendelare hos tittarna. En del av dem tycker att det är en smart lösning, medan andra anser att det är ett störningsmoment. I sociala medier uttrycker Allsång på Skansen-tittarna nu kritik mot detaljen i programmet.

”Snälla ta bort appen med de som försökte bli en del av programmet, riktigt pinsamt. Du klarar dig mer än bra tillsammans med de artister ni bjudit in”, hälsar en person till Sanna Nielsen.

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

”Sanna är duktig men bort med duo-appen väldigt irriterande med folk som sitter o leker under allsången!”, skriver en annan.

”Fiasko med duo-appen. Hörde ju inte vad dem sjöng i den. Ta bort den till nästa vecka”, skriver en tredje.

SVT har ännu inte besvarat kritiken i sociala medier.

FOTO: Christine Olsson/TT, Erik Simander/TT

SENASTE NYTT!