SVT-tittarnas hårda kritik mot Sanna Nielsen efter Allsång på Skansen

Sanna Nielsen

Ännu ett program av säsongens Allsång på Skansen har gått av stapeln.
Efter tisdagskvällens sändning visar sig dock tittarn rikta hård kritik mot programledaren Sanna Nielsen.
Allsång på Skansen 2020
Slå på ljud

Sommar efter sommar bjuds det på allsång på Sollidenscenen på Skansen. I SVT-programmet Allsång på Skansen kan tittarna ta del av fantastiska framträdanden från Sveriges populäraste artister. Vanligtvis samlas en stor publik framför scenen för att alla tillsammans sjunga allsång  – men i år blev det annorlunda.

Peg Parneviks glädje över Allsången

På grund av pandemin har programmet tvingats göra stora ändringar och sända helt utan publik. Istället får programledaren Sanna Nielsen och hennes gäster sköta sången själva och låta publiken sjunga med hemifrån sofforna.

Under tisdagskvällen var det dags för det femte programmet av den pågående säsongen. Denna gång gästades Sanna av Daniel Adams-Ray, Miriam BryantThe BoppersPeg Parnevik och Blenda.

Peg berättade tidigare i veckan för Hänt att hon såg otroligt mycket fram emot programmedverkan efter att inte haft allt för många spelningar under våren.

Precis som tidigare kunde tittarna under tisdagen sjunga med i duo-appen. Genom att ladda ner appen Duo får tittarna nämligen möjlighet att delta i sändningen direkt från tv-soffan. Men appen har tidigare kritiserats av tittarna som menat att den främst är ett störningsmoment.

Ursäkten till Carola Häggkvist

I början av programmet framförde Sanna Nielsen artistkollegan Carola Häggkvists låt Mitt i ett äventyr. I samband med en repetition inför framträdandet delade Sanna med sig uppdateringar till sina följare. I klippet råkade programledaren sjunga fel mitt i texten, vilket hon själv ansåg som en pinsam tabbe. Till videon skrev sedan Sanna och bad om ursäkt till Carola för att hon sjöng hennes låt fel.

Hårda kritiken mot Sanna Nielsen

Något annat än duo-appen som nu visar sig uppröra Allsångs-tittarna är Sanna Nilsens framträdanden. Under tisdagens program gjorde Sanna ett helt musikalnummer tillsammans med Ola Forssmed, Rennie Mirro och Karl Dyall. Och det visar sig nu att åsikterna kring detta är delade. Vissa anser Sannas insats är imponerande och underhållande. Medan andra nu riktar hård kritik mot programledarens drag samt insats.

”Jag tycker att det var bra artister i kväll !! Jag tycker dock att Sanna tar för mycket plats för många egna sångnummer efter varandra!!”, skriver en tittare på programmets Facebooksida.

”Är de inte bättre att Sanna får ett eget program, det är ju inte allsång på Skansen?????”, skriver en annan.

Men oj så dåligt idag! Varför skriker Sanna så mycket o agerar överdrivet precis som några andra? Hon brukar vara bra men idag är det bara vibrato på allt”, skriver en tredje.

FOTO: Naina Helén Jåma/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN