LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

SVT-profilens stressiga liv efter separationen: ”Jag sover sämre”

07 dec, 2022 
Daniel Sörensen
Daniel Nannskog om stressiga VM-tiden efter skilsmässan från Marta
SVT-profilen Daniel Nannskog har precis skiljt sig från frun Marta.
För Sportbladet berättar han nu om det hektiska VM-jobbet som lett till stress och sömnlösa nätter efter separationen.
– Det är jäkligt svårt att komma till ro, säger han.
Annons
Engelsmännen i extas efter avancemangetBrand logo
Engelsmännen i extas efter avancemanget

För en månad sedan lämnade den före detta fotbollsspelaren, numera tv-experten, Daniel Nannskog, 48, och frun Marta Nannskog gemensamt in en skilsmässoansökan. Tillsammans har de två barn i tonåren – Daniel Nannskog har dessutom två döttrar i 20-årsåldern sedan tidigare.

– Det stämmer, det kan jag bekräfta. Men jag vill inte kommunicera mer än så, sa han då till Expressen.

Den tuffa tiden i privatlivet kom precis innan det stundande världsmästerskapet i fotboll som spelas i Qatar. Nannskog är en av SVT:s experter som figurerar flitigt i VM-studion under mästerskapet. Skilsmässopapperna skickades in den 7 november, bara 13 dagar senare inleddes turneringen.

Hektiska och stressiga dagar

Det är Daniel Nannskogs tredje herr-VM som expert. Han har också gjort tre herr-EM och och två dam-EM som tv-expert. Att kommentera och analysera ett helt mästerskap tar på krafterna. Det är hektiska och stressiga dagar, men också roliga. Han säger i en intervju med Sportbladet att det framför allt är de två första veckorna av ett mästerskap som är extra intensiva.

Annons

– Det är klart att jag sover sämre, det märker jag. Man är så uppjagad. Speciellt om man har sena sändningar. Då är det jäkligt svårt att komma till ro efteråt. Jag kan ligga vaken länge, och så har man stressen av att man måste vakna och plugga på. Man kan inte sova hur länge som helst, säger han i intervjun.

Daniel Nannskog på gymmet, hans andningsplats mellan matcherna under mästerskapen.
Daniel Nannskog på gymmet, hans andningsplats mellan matcherna under mästerskapen.

För att orka gå till jobbet och prestera på samma nivå varje dag är det väldigt viktigt att få avreagera sig på något sätt. I Daniel Nannskogs fall handlar det om att röra på sig. Träna på gym, spela padel eller badminton.

– Så fort jag får möjlighet, där det inte påverkar jobbet, försöker jag slinka ner på gymmet. Oavsett om det bara är 45 minuter eller så. Det är så jäkla nyttigt för skallen. Man blir pigg och lite mer påkopplad, säger han.

Annons

Hyllar SVT-kollegan André Pops för superkroppen

På Instagram har han kommit att kalla sig själv för ”The Body”. Det är ett internskämt från tiden i norska Stabaek som har hängt kvar. Han säger att han driver med sig själv, för att han egentligen ”är långt ifrån The Body”. Han säger att han som före detta elitfotbollsspelare ändå är okej tränad, men inte lever upp till smeknamnet längre. I stället hyllar han en kollegas superfysik.

(André) Pops är ju Pops, du ser ju på honom. Det är en väldigt stark lirare. Tyvärr når jag inte hans supernivå. Så kan man sammanfatta det, haha! Jag tror inte att han är en supergymkille. Det är mer padel och sånt. Han håller igång för att vara frisk i skallen också, säger Nannskog.

Daniel Nannskog (t.v.) hyllar kollegan André Pops (t.h.) för hans hunkiga form. I mitten syns gästexperten Jan Jönsson.
Daniel Nannskog (t.v.) hyllar kollegan André Pops (t.h.) för hans hunkiga form. I mitten syns gästexperten Jan Jönsson.

Världsmästerskapet i fotboll i Qatar rullar vidare med kvartsfinaler på fredag 9 december. Finalen spelas den 18 december. SVT, där Daniel Nannskog agerar expert, sänder båda kvartsfinalerna den 9 december, första semifinalen tisdagen den 13 december samt bronsmatchen lördagen den 17 december. Övriga matcher, inklusive finalen, sänds av TV4/CMore.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Instagram/danielnannskog, SVT/skärmdump

Annons